Város 2022. 09. 12.

Egy hónap alatt több, mint 6200 beteget láttak el az új sürgősségin Komáromban

Egy hónappal ezelőtt nyitotta meg kapuit az új, modern sürgősségi osztály a komáromi kórházban. Ez idő alatt több mint 6200 beteget láttak el.

A páciensek számára az új sürgőségin – amelyet két épületrész között helyezekedik el, összeköttetésben azokkal – röntgen, szonográfia, CT, három operálóhelyiség, valamint egy kényelmes recepció áll rendelkezésre. Az új sürgősségi legnagyobb előnye, hogy a betegek minden egy helyen találhatnak meg, beleértve a minél gyorsabb kivizsgáláshoz szükséges, modern orvosi eszközöket is.

Az elmúlt hónapban a legtöbb beteget – 2500 személyt – az új eszközökkel felszerelt sebészeti rendelőben látták el. A másik legkihasználtabb terület a röntgen-gépek lettek: mintegy 1500 személynél végeztek röntgen kivizsgálást. Kiválóan működött az is, hogy külön bejáraton érkeznek a paciensek, illetve a mentővel szállított betegek.

„Természetesen, akadnak apróbb hiányosságok, amelyeket rövid időn belül, a praktikussági szempontok alapján ki fogunk javítani. Nagy örömmel tölt el bennünket, hogy a betegek és dolgozók csaknem 100%-a elégedett az új szárnnyal” – nyilatkozta Miroslav Jaška, a Komáromi Agel Kórház igazgatója.