Mix 2018. 02. 12.

Egy kapcsolat első fejezete

2018. január 31-én Juhász György, a Selye János Egyetem rektora, valamint Andruskó Imre, a komáromi Selye János Gimnázium igazgatója, a Johannita Rend Magyar Tagozata előtt adtak tájékoztatást az általuk vezetett tanintézményekről. Alább Vajányi Orsolya beszámolója olvasható az eseményről. 

A két komáromi intézmény vezetője Szabó Árpád mérnök úr – a Johannita Rend Magyar Tagozatának szlovákiai tagja – javaslatára vett részt a rendezvényen. Andruskó Imre betekintést nyújtott a gimnázium történetébe és jelenébe, ismertette az iskola nyújtotta lehetőségeket, nem utolsó sorban pedig áttekintést adott a tanintézmény legnagyobb sikereiről is, többek között a tavalyi évben odaítélt Magyar Örökség Díjról.

A találkozó sikerét bizonyítja az intézmények között megkezdett együttműködés is, hiszen a Johannita Rend Magyar Tagozata lehetőséget biztosított a Selye János Gimnázium diákjai számára, hogy bekapcsolódjanak a rend által meghirdetett pályázatba. A pályamunkákat a Kárpát-medencei magyar középiskolák protestáns diákjaitól várják II. András és a Johanniták kapcsolata, különös tekintettel a keresztes háborúkra témában. A legjobbnak ítélt dolgozatok szerzőit értékes jutalmak várják, az első három helyezett egy hordozható számítógéppel, valamint egy-egy tablettel lehet gazdagabb.

Bízunk benne, hogy a frissen kialakult kapcsolat még hosszú éveken át tartó, gyümölcsöző együttműködést eredményez.

(Vajányi Orsolya)