Kultúra 2023. 11. 14.

Egy közös életút örömeiről, kudarcairól és tanulságairól – Gágyor Péter és Ildikó a Kikőtőben

Folytatódnak a Kikötő – Polgári Szalon rendezvényei. A következő eseményen Gágyor Ildikó, óvónő, a kassai Szép Szó Ifjúsági Színpad rendezője és Gágyor Péter, drámaíró, író, költő, színházi rendezővel beszélget az est házigazdája, Bödők Gergely történész.

Hogyan lett újságíró, mit szeretett és mit nem a munkájában? Mi vonzotta ennyire a színház világához és mikor múlt el a szerelem – és egyáltalán: mitől színház a színház? Mi volt a hatása a kassai Szép Szó Ifjúsági Színpadnak? Rosszkor jött-e a disszidálás és milyen előnye volt a külföldi létnek? Álmodnak-e Németországgal? Hogy születnek a versek? Miért nem a Felvidékre költöztek vissza? Mi a hozadéka egy párosan leélt életnek? Egy közös életút örömeiről, kudarcairól, fordulatairól és tanulságairól beszélgetünk a Gágyor házaspárral a Kikötő – Polgári Szalon 2023. november közepi rendezvényén.

Házigazda: Bödők Gergely, történész
Időpont: November 18. I SZOMBAT 16:00
Helyszín: Rév – Magyar Kultúra Háza

Az esemény látogatóinak felajánlásait (jelképes 1 euró = 390 forint), vagy tetszés szerinti adományát ezúttal is jótékony célra ajánlják fel a szervezők. Az eseményen hang- és fényképfelvételek készülnek.