Város Dél-komárom 2019. 04. 24.

Egy sor támogatást kaphatnak a dél-komáromi fiatalok

Dr. Molnár Attila polgármester és Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő néhány napja közös sajtótájékoztatón jelentették be, hogy bérlakást és munkavállalást ösztönző támogatást kaphatnak a dél-komáromi 18 és 35 év közötti fiatalok. A FILO (Fiatal Lokálpatrióták) kezdeményezésére pedig hamarosan sor kerülhet a fiatalok első lakáshoz jutási támogatásának visszavezetésére is.

Ahogy azzal korábban már mi is foglalkoztunk az “Esély Otthon” projekt elsősorban a hiányszakmákban dolgozó szakembereket célozza meg. A jelenleg felújítás alatt álló 21 önkormányzati bérlakásba ők költözhetnek be. Az ingatlanok kiosztása pályázati úton történik. Mindezen felül még munkavállalást ösztönző támogatás is igényelhető, melynek összege havi 70.000 Forint. A sajtótájékoztatón elhangzott az is, hogy a dél-komáromi gazdasági társaságok, közigazgatási egységek, szolgáltatók álláshirdetései ezentúl egyetlen felületen a komaromvar.hu oldalon jelennek meg.

A FILO részéről Nagy Nikolett és Vajda Bence elmondták, rendkívül örülnek, hogy a polgármester pozitívan reagált megkeresésükre, miszerint kerüljön visszavezetésre a helyi fiatalok részére adandó első lakáshoz jutási támogatás. A több százezer forintos vissza nem térítendő forrásbiztosítás pontos összege jelenleg egyeztetés alatt áll, annak bevezetése testületi döntés után, néhány hónapon belül várható.