Régió 2017. 01. 27.

Egyre több turista érkezik Dél-Komáromba

Dél-Komáromban növekedett az ott eltöltött vendégéjszakák száma, továbbá új szolgáltatásokkal bővült a Tourinform iroda kínálata. A Komáromi Turisztikai Egyesület számos többnyelvű kiadványt készített, amelyek nemcsak Komárom látnivalóit, de a szolgáltatásokat is népszerűsítik. Mindezek a tevékenységek hozzájárultak ahhoz, hogy városunk egyre kedveltebb legyen a turisták körében.

– A KSH adatai szerint 2016 tizenegy hónapjában 58 ezer vendégéjszakát töltöttek el nálunk, míg 2015-ben egész évben 54 ezret. Az ide látogatók általában 3 éjszakát töltenek el a városban, ami azért pozitívum, mert nem csupán átutaznak, de meg is nézik Komáromot. A legnagyobb érdeklődés most is a Brigetio Gyógyfürdő és a Monostori erőd iránt volt. Jelenleg 17 szálláshelyen 222 szoba áll a vendégek rendelkezésére, a kempingekkel együtt ez mintegy 1500 fős kapacitást jelent. A legtöbben a közép-dunántúli régióból érkeznek. A fürdő miatt a külföldi vendégek száma picit magasabb a belföldieknél – mondta el Szentesi Tamás, a Komáromi Turisztikai Egyesület vezetője.

A szervezet tavaly több kiállításon népszerűsítette Komáromot, jártak többek közt a Hungexpon, Debrecenben és a Nemzeti Vágtán. Elkészült a Komárom kalauz, ami 36 oldalon és három nyelven tájékoztat városunk nevezetességeiről és szolgáltatásairól. A kiadvány a Hello Touristtal, a Kirándul az osztállyal és az éves rendezvénynaptárral együtt idén is kiadásra kerül.

Az Egyesület több pályázatot is benyújtott, ezek működésre, marketing-tevékenységre, eszközbeszerzésre és kerékpárpark létrehozására irányulnak. Az elmúlt időszakban bővítették a Tourinform iroda kínálatát, ahol most ajándéktárgyak is kaphatóak, sőt az országban egyedüliként itt vásárolhatóak meg Szegedi Katalin illusztrátor nosztalgia-medáljai és lenyomat-másolatai.

Forrás: Komárom Város Hivatalos Oldala