Város Dél-komárom 2018. 05. 23.

Elektromos buszjárattal, kerékpárkölcsönző állomással és játszótérrel gazdagodik Dél-Komárom

Több millió euró pályázati összeget nyert el a Pons Danubii EGTC társulás az időszakban. A szervezet kedden tartotta idei első közgyűlését a komáromi Városházán. A jövőben főként turisztikai fejlesztéseket valósít meg a társulás – írja a komaromhirado.hu

Idei első közgyűlését tartotta a dél-komáromi városházán a Pons Danubii EGTC. Az ülésen magyarországi és szlovákiai települések is képviseltették magukat, így Észak- és Dél-Komárom mellett Oroszlány, Tata, Kisbér, Gúta, Ógyalla és Érsekújvár polgármesterei, illetve megbízottaik is jelen voltak.

A társulás vezetője, Bara Zoltán szavai alapján sűrű év elé néznek. A felvidéki településeken már elkezdődött a tematikus játszóterek kivitelezése, hamarosan pedig a magyarországi oldalon is elindul az építés.

A nyertes pályázatnak köszönhetően mintegy 300 millió forintból épül majd meg két-két kerékpárkölcsönző állomás Észak- és Dél-Komáromban, valamint Tatán, Kisbéren, Oroszlányon, Érsekújváron, Gútán, Ógyallán és Naszvadon.

Molnár Attila, Dél-Komárom polgármestere a Helyi Híradóknak kihangsúlyozta, hogy a városban a társulathoz való 2010-es csatlakozása óta számos fejlesztés valósult meg, többek között egy 600 millió forintos ipari parki beruházás: „A csoportosulás olyan pályázati lehetőségeken tud részt venni, amelyhez 85 százalékos támogatást nyújt az Európai Unió, 10 százalékot finanszíroz az adott állam és mindössze öt százalékos fejlesztési forrást kell hozzá tennie az önkormányzatnak. A társulásnak köszönhetően jövőre megelevenedik az észak-komáromi Öreg vár a Jókai ligetben egy interaktív játszótér formájában, valamint hamarosan egy elektromos buszjárat kezdi szállítani az utasokat Észak- és Dél-Komárom között.”

(komaromhirado.hu)