Mix 2016. 06. 22.

A húsukért nevelik a kutyákat a naszvadi romák?

Markíza televízió egyik riportja szerint húsukért nevelnek kutyákat Naszvadon, az ott élő romák. “Egy vietnami kutyákat vásárolt Naszvadon – kezdi az erről szóló cikket a TV.Noviny.sk – minden bizonnyal azért, hogy megegye a húsukat. Az ügyet a rendőrség is vizsgálja.”

A riport számos kérdést vet fel, amelyekre azonban egyelőre nincs bizonyíték.

A riport rejtett kamerás felvételekkel kezdődik, amelyeket egy Eva Litavská nevű nő adott át televíziónak. Litavská meg van róla győződve, hogy egyes naszvadi roma családok a húsukért nevelnek kutyákat. Annak érdekében, hogy leleplezze az illegális üzletet, vevőnek állította be magát. “Zsákban hozták el nekem a kutyákat – mondta el. – És amikor rákérdeztem, miért így hozzák ezeket a kutyákat, azt felelték: így hordjuk a vietnaminak is.“

Az adott roma család ugyan nem engedte be a Markíza stábját, azonban egy másik házban megerősítették Litavská gyanúját: azt állítják, hogy ők már találkoztak a kutyákat vásárló férfival. A férfi kiskutyákat vásárolt öt-tíz euróért, azért, hogy megegye őket.

Ha az eset tényleg megtörtént, akkor az elkövetők több bűntényt is elkövethettek, többek közt állatkínzást is. A húsukért árult kutyákat sokszor roppant kegyetlenül gyilkolják meg, ráadásul az ilyen húst senki nem ellenőrzi.

A televízió riporternője megtalálta azt a férfit is, aki felvásárolja a kutyákat. Természetesen mindent tagadott. “Kiderült az is – írja a Bumm– hogy a rendőrség már tudott arról, hogy a férfi a múltban kutyákat vásárolt és a húsukat feldolgozta, de a nyomozást megszüntették, mert az nem bűntény, ha valaki kutyahúst eszik. Viszont a kutyák kínzása az, márpedig ezeket az állatokat embertelen körülmények között tartják.”

Forrás: Tv.Noviny, Bumm

Szólj hozzá!