Sport Dél-komárom 2019. 11. 07.

Elképesztő dél-komáromi karate sikerek születtek a világbajnokságon

Néhány napja ért véget a 30 ország közel 1600 sportolóját felvonultató VIII. fudokan karate vb. A versenyen a magyar válogatott tagjaként három komáromi tempós, így Buzás Tamás, Csajághy Levente és Pataki Bence versenyzőként, Filep Imre hét danos mester pedig válogatott edzőként vett részt. A komáromi karatésok az egyesület fönnállásának legnagyobb sikereként összesen hét érmet szereztek – írja a komarom.hu.

Pataki Bence junior kata-kumite világbajnok lett, Csajághy ugyanebben a számban a 3. helyet hozta el, míg Buzásnak kumitében a bronzérem került a nyakába. A junior csapat katában és kumitében is a dobogó harmadik helyén zárt.

– Az eredmények elérését nehezítette, hogy a 16-17 éves korosztályban világviszonylatban is ritkaság számba megy, hogy egy versenyző két kategóriában, küzdelemben és katában is bajnok legyen, főként úgy, hogy a kata döntő után pihenés nélkül következzen a küzdelmi selejtező – nyilatkozta Filep Imre mester.

– Pataki Bence a két évvel ezelőtt rendezett világbajnokságon is aranyérmet nyert, és most sem adta alább! Hatalmas siker, hogy katában és kumitében is sikerült bajnoknak lennie! Katában, illetve a 61 kg-os kumite kategóriában nem sokon múlt a házi döntő, mivel a másik ágon Csajághy Levente is alig maradt le a döntőről. Buzás Tamás eredménye azért is kiemelkedő, hisz az elmúlt évben lábtörés, majd súlyos hasi műtét hátráltatta a felkészülését. Mindhárom versenyző saját nevelés, 5-6 éves korukban kezdték, azóta évről-évre fejlődve érték el ezt a sikert. ami külön büszkeség számunkra – tette hozzá az edző.

Az elmúlt három esztendőben minden világversenyről aranyéremmel tértek haza a tempósok. 2017-ben Pataki Bence világbajnoki címet, tavaly Csajághy Levente Európa-bajnokságot, idén pedig, szintén Pataki, kata-kumite világbajnokságot nyert.