Város 2023. 06. 01.

Elkészült a Barátság – E. B. Lukáč utcai körforgalom – ezzel befejeződött a nagy útfelújítási program városunkban

Végre elkészült az 1-es és 2-es lakótelep találkozásánal az új körforgalom, a Barátság – E. B. Lukáč utca kereszteződésénél. Az ott lakóknak nagy megkönnyebbülést jelent ez, de nem túlzás azt állítani: mindenkinek, aki reggelente vagy a délutáni csúcsforgalomban arra autózott. Ezzel befejeződött az a nagy komáromi, útfelújítási program, amely még tavaly, 2022 augusztusában kezdődött el. 

A körforgalommal kapcsolatos, első visszajelzések nagyon pozitívak. „Igazi megváltás”, „nagyon jó lett”, „jó ideig imádkoztam érte”, „ma mentem arra, jó volt látni, hogy a (megszokott dugó helyett) két autóból áll a kocsisor” – olvashatjuk sorra az internetes közösségi oldalakon. Reméljük, hogy ez az elégedettség hoszú távon is megmarad, miután évek elteltével „kiismertük” az útszakaszt.

A körforgalom átadásával befejeződött az a nagyszabású út- és járdafelújítási program, amely tavaly augusztusban kezdődött el. Ennek során több, mint 42 ezer négyzetméternyi területen cserélték ki az útburkolatot, és közel 5000 négyzetméternyi járdafelületet újítottak fel. Egyes szakaszokon teljes rekonstrukciót végeztek, beleértve a közvilágítást, az útpadkát, illetve az útburkolatot és a járdát is.

Felújították az Augusztus 29. utca – Nap  utca szakaszt, a Villanytelep utat, a Szentjános-Temető sor, a Tó utca–Mély utca szakaszt, a Platánfa sort, a Nárcisz a Vár, a Barátság utcát, a Dohány utca-Belső körút -Sport utca szakaszt, az Esztergályos, a Duna, a Kertek alja és az Erdő utcát. Kiépítették a Villanytelep és a Dohány utca kereszteződését és a Barátság-E. B. Lukáč utcai körforhalmat. Az Augusztus 29.-Nap, a Tó-Mély, valamint a Barátság-E. B. Lukáč és az Erdő utca szakaszon a járdát is felújították.

A munkálatokat Eurovia SK társaság végezte. A megrendelő, Komárom önkormányzata több mint 4,21 millió eurót fizetett a munka elvégzéséért. 

Ilyen volt – ilyen lett. A Rákóczi utca járdája.

-dráfi-, források: Kovács Dávid és Varga Tamás FB, TASR