Sport 2022. 03. 25.

Első alkalommal rendeznek Szlovákiában teremkerékpár világkupát

A művészkerékpározás jó pár éve már a régiónkban sem ismeretlen fogalom. Köszönhetően nagyrészt a gútai kerékpáros sportklub tevékenységének, akik gyakorlatilag nagy betűkkel bevésik Szlovákia nevét a kerékpározás történelemkönyvébe. Szlovákia első alkalommal lesz a házigazdája az UCI teremkerékpár világkupa első fordulójának!

Önt is elvarázsolja a kerékpározás világa és látni szeretné, hogy néz ki előben a világszínvonalú teremkerékpározás? Április 2-án, 13:30-tól részese lehet a kerékpározás egyik legkiemelkedőbb eseményének. A komáromi sportcsarnok ezen a napon ugyanis egy olyan találkozóhellyé alakul, ahova 12 országból érkeznek majd a világ legjobb versenyzői, köztük a legutóbbi világbajnokság érmesei, valamint az egyéni és páros szlovák válogatott csapat is.

Az esemény szervezője az Union Cycliste Internationale (UCI) égisze alá tartozó egyetlen teremkerékpár sportklub Szlovákiában, a ŠKC Kolárovo.

„Az utóbbi két év nagyon nehéz volt a számunkra, hiszen beltéren űzzük ezt a sportágat, így mi voltunk nagyjából az elsők, akikre vonatkoztak a korlátozások és az utolsók, akik a feloldásokat élvezhették” – mondta Szeder Július, az esemény főszervezője, aki a gútai teremkerékpár sportklub elnöke is egyben. Az eseményre való belépés díjtalan, aminek köszönhetően mindenki számára elérhető lesz a részvétel.

A rendezvényen a közismert ACT4 Slovakia csapata is tiszteletét teszi, akik nem csupán Szlovákiában, de külföldön is nagy sikerrel népszerűsítik a művészkerékpározást. Habár a versenyzést már maguk mögött hagyták, továbbra is nagy erőkkel reklámozzák ezt a lenyűgöző sportágat, aminek egyik bizonyítéka a legutóbbi, romániai televíziós tehetségkutatóban való részvételük.

További információt az április 2-ai eseményről a szlovákiai teremkerékpározás Facebook oldalán találhat. Ne hagyja ki ezt az izgalmasnak ígérkező, látványos eseményt és látogasson el a komáromi sportcsarnokba!