Régió 2014. 02. 08.

Eltűnt egy nagymegyeri nagyvállalkozó. Izsán látták utoljára! Életben van még?

A 43 éves Dömény Zoltán, nagymegyeri vállalkozó eddig elsősorban borok forgalmazásával foglalkozott, ám állítólag gabonával is kereskedett, és vállalkozása nagyon jól ment. Az utóbbi időben több fenyegetést is kapott. Három nappal ezelőtt családja jelentette be eltűnését. Pénteken még látták Izsán, aztán nyoma veszett.

A vállalkozót utoljára pénteken látták Izsán, ahol a töltésen parkolta le autóját, és a Duna partjára futott. Itt egy nyugdíjassal találkozott, aki megkérte, hogy parkolja át autóját. A férfi azonban nagyon furcsán viselkedett. „Rámdobta a kabátját, és azt mondta, hogy beleugrik a Dunába” – állítja a nyugdíjas.

Az eltűnt vállalkozót az utóbbi időben már többször is megfenyegették. Úgy fél évvel ezelőtt üzlettársai fenyegetésképp Magyarországra vitték, ahol egy erdőben hagyták tönkretett autójával együtt, őt pedig összeverert állapotban.

A vállalkozó még kedden tűnt el. A rendőrség az eltűnt vállalkozó autójában egy többoldalas levelet talált, melyet a férfi feleségének írt, és bocsánatot kért benne. A levélben állítólag leír néhány furcsa tranzakciót, melyekre csak akkor jött rá, mikor már késő volt. Emlegeti benne állítólag nővérét is, aki ellen többször folyt már eljárás csalás és illegális üzletek miatt.

A férfi a Duna partján Komáromig is eljuthatott, ám kérdéses, valóban oda igyekezett, vagy a Dunába ugrott. Az autójában takarót, és borospoharakat is találtak, az elmúlt három napot is valószínűleg ott töltötte.

A vállalkozó keresésére indultak az állami rendőrök mellett még a tűzoltóság, a mentőszolgálat, a városi, valamint a községi rendőrök is, ám sem a parton, sem a Dunában nem akadtak nyomára.

Renáta Čuháková rendőrszóvivő szerint a keresést felfüggesztették, jelenleg a rendelkezésre álló információkat elemzik. Több verzióval is dolgoznak, nem kizárható, hogy elrejtőzött valahol.

(forrás: noviny.sk)