Kultúra 2023. 05. 17.

ELVIS, OLTÁR, MIAMI – komédia Beleznay Endrével és Vastag Tamással

2023. május 23-án 19:00 órai kezdettel látható az Egressy Béni Városi Művelődési Központban MILES TREDINNICK: ELVIS, OLTÁR, MIAMI című vígjátéka Beleznay Endre és Vastag Tamás szereplésével.

Az ELVIS, OLTÁR, MIAMI – avagy fél millió dollár gazdát keres, két felvonásban – fordulatos, pergő komédia. Az események egy bőröndcserével indulnak, amikor is az Elvis-rajongó Tom és felesége (Alice) Miami-ba készül a várva várt Elvis-gyűlésre, de a nagy köd miatt törlik járatukat. Csalódottan hazatérnek, majd otthon veszik észre, hogy egy „szerencsés” csere folytán fél millió dollár kerül a birtokukba, amikor is véletlenül más bőröndjét hozták el a reptérről.

További bonyodalmakat okoz Tom pofátlanul jóképű testvére, Barney érkezése. Tervei szerint aznap este, bátyja lakásában szeretné meghódítani legújabb trófeáját, Murielt. Barney reményei azonban szertefoszlanak, amikor Tomékat otthon találja. Váratlanul betoppan Alice nagynénje is 20 ezer dollárral a táskájában, amit nászajándékba szán Alice-nak és Tomnak. A kalamajka itt még nem ér véget, hiszen „csatlakozik a társasághoz” Frankie, a bandita, aki az elcserélt táska tulajdonosának dolgozik, és akit mindenki rendőrnek gondol. Hendy felügyelő megjelenésével megoldódni látszik a helyzet…

Fordította: Benedek Albert

Szereposztás:
Tom Weals, a legnagyobb Elvis Presley rajongó a világon – Beleznay Endre
Alice Martin, Tom menyasszonya –Görgényi Fruzsina
Barney Weals, Tom testvére – Vastag Tamás
Muriel, Barney új barátnője – Kondákor Zsófia
Mary néni, Alice nagynénje – Bánfalvy Ági
Frankie, a maffiózó – Urmai Gábor/Faragó András
Hendy, rendőr felügyelő – Harmath Imre

Rendező: Harmath Imre

Jegyár: 17€
LINK: https://ticket.mskskomarno.sk/…/banfalvy-studio…/156