Kultúra 2024. 01. 08.

Emmy-díjat nyert a komáromi Dávid Štumpf animátor, illusztrátor és rendező!

Emmy-díjat vehetett át Los Angelesben a komáromi Dávid Štumpf animátor, illusztrátor és rendező a napokban! Az Emmy-díjjal járó szobrocskát a Disney+-on futó Ms. Marvel című sorozatért kapta Dávid csapata, Kiváló mozgóképtervezés (Outstanding motion design), azaz kiemelkedő animáció kategóriában. Sikeréről nővére, az ismert táncosnő, Katka Jakeš is beszámolt Instagram oldalán.

Dávid Štumpf a Disney+-on futó Ms. Marvel című, Disney-sorozatért kapta a díjat. „Ez egy alapvetően élőszereplős sorozat, amely animációs elemeket is tartalmaz” – mondta el Dávid a Teleráno szlovák nevű reggeli műsorban. Dávid korábban különféle független projekteken és rövidfilmeken dolgozott, a Ms. Marvel az első külföldi kereskedelmi munkája. A Telerano-nak azt is elárulta, hogy küszöbön áll egy további projekt a Disney+-al, azonban legszívesebben nagyobb cégek számára készít rövid videókat.

Pár rajz a díjnyertes Ms. Marvelből:

És hogyan sikerült hazahozni a repülőn az Emmy-szobrot? Mint kiderült, a szállításért 100 dollár felárat kellett érte fizetnie – minden bizonnyal azonban megérte ezt a pénzt az értékes tárgy.

David Štumpf a pozsonyi Színművészeti Egyetemen fejezte be tanulámányait a Cowboy című filmmel, amely olyan fesztiválokon szerepelt, mint az Annecy-i, Stuttgart-i és Hirosima-i, valamint számos díjat nyert itthon és külföldön is.

-AhojKomárno