Kultúra 2016. 01. 11.

ENSZ Holokauszt emléknap és TuBiSvát Komáromban

A Komáromi Zsidó Hitközség ezúton  meghív minden érdeklődőt az ENSZ Holokauszt emléknapja és TuBiSvát ünnepe (a fák újéve) alkalmából tartandó rendezvényére, melyre 2016. január 24-én, vasárnap 14:30-kor kerül sor a Menházban (Komárom, Eötvös utca 15.)
Az elmúlt években hagyománnyá vált, hogy az ENSZ Holokauszt emléknapját összekötjük a tavaszváró TuBiSvát ünneppel, jelezve azt, hogy a komáromi zsidó közösség több mint hét évtizeddel a szomorú események után, ma is él.
Az idén az embermentők tevékenysége lesz a fő téma. A program mindenki számára nyitott és ingyenes. Szlovák nyelvű szinkrontolmácsolást biztosítunk.

Program: 

  • 14:30  Szemben a korszellemmel – a szociális testvérek embermentő tevékenysége a II. világháború idején- dr. Németh Emma, szociális testvér, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia gazdasági főtanácsadója
  • 15:00 Az evangélikus egyház embermentő szerepéről – Buda Annamária, a Magyarországi Evangélikus Egyház Diakóniai Osztálya vezetője
  • 15:30Édesanyám bátor cselekedete elmondja Farkas Gáspár mérnök, a Komáromi Református Egyházközség gondnoka
  • 16:00TuBiSvat – Svát hónap 15-e, a fák újéve, amikor hagyományosan tizenötféle gyümölcsöt eszünk- az ünnep jelentőségét Totha Péter Joel, győri rabbi méltatja.

Szólj hozzá!