Város 2017. 09. 28.

Enyhülhet az állandó torlódás a Komensky utcán

Szinte minden reggel és délután hosszú sor alakul ki a Komensky utcán, a forgalmas szakaszon keresztül sokan érkeznek a
belvárosba. Az októberben megvalósuló fejlesztésnek köszönhetően javulhat a helyzet, letérő sávot építenek és megújul a fényjelző.

A komáromi közlekedés egyik túlzsúfolt szakasza a Komensky utca, ahol az autósoknak gyakori a várakozás. A reggeli és délutáni csúcsforgalomban nem ritka, hogy csak a harmadik „zöldre” jutnak át a sofőrök.

Az idei fejlesztési tervek közé bekerült a Komensky utca kereszteződésének bővítése és fejlesztése. Ez magába foglalja egy jobbra letérő 84 méter hosszú sáv kiépítését a Rákóczi utcai kereszteződésénél, az ott található gyorsétterem előtt.

Ugyancsak megújulnak a fényjelzők (szemafor) a kereszteződésben, aminek köszönhetően egy digitális rendszer figyeli a forgalmat és a jelzések ehhez igazodnak. Az új fényjelző rendszer lehetőséget kínál összhangba hozni a jelzéseket a további kereszteződésekkel, így az átmenő forgalom is gyorsabban elhagyhatja a várost.

„Örülök, hogy a képviselők is támogatták ezt a fejlesztést, mivel ezzel egy régi adósságát törleszti a város. Ezzel nem csak gördülékenyebb, de biztonságosabb is lehet a forgalom. A város gazdasági eredményeinek köszönhetően idén több mint egymillió euró jut a saját költségvetésből fejlesztésekre, ezek között van a Komensky utcai fejlesztés” – mondta el Stubendek László polgármester.
A közbeszerzést a Nope rt. nyerte meg 168 ezer eurós ajánlattal. A közlekedési fejlesztések terén több mint két évtizedes tapasztalattal rendelkeznek. Előreláthatólag október folyamán valósul meg a kivitelezés.

Sajtóhír, Komáromi Városi Hivatal