Kultúra Dél-komárom 2019. 12. 03.

Érzelmeink-szeretet, szerelem, család

A fenti címmel Belső Nóra pszichiáter tart előadást a dél-komáromi Jókai Mór Városi Könyvtárban ma délután 17.00 órától.

Amint az a nyitottakademia.hu oldalon is olvasható Belső Nóra 1993 óta az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézetben dolgozik. Meggyőződése, hogy a lélekkel foglalkozni egyet jelent a mások iránti nyitottsággal, érzékenységgel. Munkája közben sokszor tapasztalta, hogy az emberek problémái nem köthetők egyetlen betegséghez, hanem tágabb szemléletű segítségre van szükségük. Izgalmas kérdésnek tartja az emberi kapcsolatokban rejlő folyamatok törvényszerűségének és megértésének biológiai aspektusait. Szerencsére a tudományos élet abba az irányba halad, hogy a test és lélek fogalmát ne elkülönülten, hanem egységként kezelje. Előadásaiban ezt a szemléletet juttatja érvényre.

Praktizáló orvosként leginkább a hangulatbetegségek területén mélyítette el tudását. A gyógyító munka mellett másik fontos tevékenysége a kutatás, hazai és nemzetközi kutatómunkákban vesz részt. Több nemzetközi és hazai klinikai és elméleti kutatócsoporttal dolgozik együtt, továbbá részt vesz szakterülete oktatási feladataiban is. Vallja, hogy az egészséges társadalom alapja az egészséges lelkű ember és család. Ebben a szellemben dolgozik és gyógyítja pácienseit.