Kultúra Dél-komárom 2023. 12. 11.

Eseménydúsan telik a karácsonyvárás Dél-Komáromban – a hétvégén Koós Réka is érkezik

A Mikulás napjához kapcsolódó eseményeket Dél-Komáromban mind a kicsik, mind az idősebbek nagy várakozással és izgalommal vártak. A városban működő civil szervezetek és intézmények aktívan részt vettek az ünnepi események szervezésében.

A zeneiskola idén Mikulás-koncerttel lepte meg a közönséget, ahol a tanulók büszkén mutathatták meg tehetségüket. Ez alkalommal nem a hagyományos Mikulás, hanem Hópufi, a vidám hóember érkezett a rendezvényre. Az iskola igazgatója, Hozák Adrienn, hangsúlyozta, hogy a koncert főleg a kisebbek számára nyújtott felejthetetlen élményt, lehetőséget adva nekik arra, hogy megmutassák, mennyit tanultak, fejlődtek az elmúlt hónapok során.

A tanári kar is hozzájárul az adventi hangulathoz, hiszen minden évben koncertet adnak, ami szintén nagy népszerűségnek örvend a városban. A hagyományos karácsonyi koncertre december 21-én kerül sor az Egressy teremben, 18 órától.

A Komáromi Nyugdíjas Egyesület is Mikulás ünnepet tartott december 5-én az Arany 17. Rendezvényközpontban. A Komáromi Senior Örömtánc tagjai vidám előadással színesítették az eseményt, amely feledhetetlen pillanatokat nyújtott. Az egyesület vezetője, Mészáros Ágota, elmondta, hogy a közönség örömmel fogadta a „Télapó elveszett fenyőfája” című előadást, az esemény során együtt énekeltek, verseket mondtak, valamint bőségesen megvendégelték a résztvevőket finom ételekkel.

Szőnyben a gyermekek december 6-án, hóesésben várták a Mikulást a Hősök terén. Szép gyermekdalok és versek csendültek fel, amelyek láthatóan nagy örömet okoztak a Mikulásnak.

A Szőnyi Kulturális Egyesület a Petőfi Sándor Művelődési Házban kézműves játszóházat szervezett, ahol finom süteményekkel és teával várták a családokat, hogy együtt ünnepelhessenek. A Mikulás ezenkívűl a MOL városrészbe is ellátogatott.

A második adventi hétvégén Molnár Ágnes és Mészáros Tamás, valamint Gájer Bálint és Tabáni István adtak ünnepi műsort a Szabadság téren.

A város karácsonyára december 17-én 16.30-tól kerül sor a Városháza előtt, mikor is az Egressy Béni Alapfokú Művészeti Iskola, Nika, Caramel és Koós Réka lépnek majd színpadra.