Város 2023. 07. 12.

Észak-Komárom 1,5 millió eurót fordít a közvilágítás modernizálására

Komárom (SK) körülbelül 1,5 millió eurót fordít a közvilágítás modernizálására és egyes intézmények világítására. A jelentős befektetésnek köszönhetően néhány esetben akár 80 százalékos energiamegtakarítás várható – tájékoztatott az önkormányzat.

A képviselő-testület 20 éves lejáratú hitel felvételét szavazta meg a modernizálásra, amely javarészt a közvilágítást érinti, de emellett iskolákat és óvodákat, tornatermeket, városi tulajdonban levő épületeket és sportegyesületek létesítményeit is.

A várhatóan 50-80 százalékos energiamegtakarítás mellett az önkormányzat azzal számol, hogy a javításokra is jóval kevesebbet kell majd költeni. A takarékoskodás keretében a város egyes peremterületein korlátozták az éjszakai közvilágítást, a modernizálást követően, a takarékosabb lámpáknak köszönhetően erre feltehetően nem lesz szükség – erősítette meg az önkormányzat.

Keszegh Béla, Komárom polgármestere elmondta, az elmúlt húsz évben el lett hanyagolva a közvilágítás, a közelmúltban kezdődött a felújítása. A város költségvetéséből modernizálták szinte az egész Singellő, továbbá az Erzsébet-sziget és még néhány utca világítását.

-TASR-