Kultúra 2022. 11. 25.

Farkasházi Réka és a Tintanyúl karácsonyi családi koncertje

2022. december 4-én, vasárnap 16.00 órától lesz látható és hallható Farkasházi Réka és a Tintanyúl Társasjáték c.  lemezbemutató karácsonyi koncertje a Villa Camarum Polgári Társulás szervezésében a komáromi Egressy Béni Városi Művelődési Központban.

A kétszeres Fonogram-díjas zenekar Társasjáték című lemezbemutatója ezúttal a hagyományos karácsonyi koncertek keretében valósul meg.

Az új album dalai mellett felcsendülnek a kedvenc karácsonyi Tintanyúl-slágerek is, kiderül, hogyan készül a Mézeskalács és hogy bennünk van az Igazi karácsony.

A zenekar a hazai gyermekvers irodalmat népszerűsítve szórakoztatja, neveli és hangolja zenére a gyerekeket, a jövő zenehallgatóit, családi élményt nyújtva. A szakma már 2 alkalommal is az év legjobb hazai gyermekprodukciójának választotta a zenekar albumait, a Bumm, Bumm, Bumm és az Igazi karácsony lemezek is ezzel a címmel büszkélkednek. 2022 őszén jelent meg a zenekar legutóbbi albuma Társasjáték címmel.

A dalok egy része kortárs költők megzenésített verseiből áll, másik része friss mai hangulatú, ámde ugyanúgy nagy gonddal és igényességgel komponált zene és szöveg. A Tintanyúl-dalok szövegeinek szerzői között találjuk Kovács András Ferencet, Finy Petrát, Szabó T. Annát és Csukás Istvánt is.

Jegyek  a helyszínen, ill. online az Egressy Béni Városi Művelődési Központ weboldalán (ticket.mskskomarno.sk/program/farkashazi-reka-es-a-tintanyul/127) vásárolhatóak meg.