Kultúra Dél-komárom 2020. 12. 01.

Felállították Dél-Komárom karácsonyfáját

A koronavírus-járvány idén a karácsonyi ünnepkört sem kíméli, hiszen elmaradnak a karácsonyi vásárok, az adventi programok és a megszokott közösségi élmények – írja a komarom.hu. (Dél-)Komárom Város Önkormányzata mindent megtesz annak érdekében, hogy a rendkívüli helyzet ellenére a komáromi családok méltó módon tudjanak készülődni az év egyik legszebb ünnepére. Az elmúlt napokban a Komáromi Városgazda Nonprofit Kft. munkatársainak köszönhetően díszbe öltözött a város.

Hajnal Dóra önkormányzati képviselő, a Humán bizottság elnöke elmondta, hogy a dél-komáromi Városháza munkatársainak segítségével már kikerültek a díszfények, a Szabadság-téren pedig a Városgazda Kft. jóvoltából felállításra került a város adventi koszorúja és Dél-Komárom karácsonyfája is.

– Köszönettel tartozunk a Városgazda munkásainak, hiszen itt a nagy hidegben, napokon át dolgoztak azon, hogy a koszorú és a fenyő mindannyiunk megelégedésére és örömére szolgáljon majd a várakozás és az ünnepnapok időszakában – mondta el a képviselő asszony.

Arról is beszélt, hogy ez a karácsony most más lesz. A kialakult helyzet miatt sokkal bensőségesebb ünnepre kell készülnünk. Bár a gyülekezési tilalom nem engedi meg, hogy közösen ünnepeljünk, az adventi koszorú és a karácsonyfa mindnyájunknak lehetőséget ad arra, hogy egy séta keretében mégis lelkileg töltekezni tudjunk.

A térre látogatók a Betlehem új formáját tekinthetik meg, hiszen az ismert jelenetet megörökítő alakokat a nyár folyamán tartott alkotótáborban készült embernagyságú szobrok formálják meg. A várakozás ideje alatt, minden soron következő vasárnap kigyullad egy-egy gyertyafény és számos meglepetés is vár majd a komáromi családokra, melyek közül az egyik az élő adventi naptár lesz. A szőnyi és a molaji városrészben is útjára indul a soron következő időszakban egy kedves kezdeményezés.

Vers- és mesemondó toborzást kezdeményeztünk, ahol olyan önkénteseket keresnek, akik a virtuális térben a karácsonyhoz kötődő mesét olvasnak, verset mondanak, énekelnek nekünk – árulta el Hajnal Dóra.

Vasárnap fellobbant az adventi koszorú első lángja és karácsonyt várva ismét ünnepi díszbe öltözik a város. A Selye János Kórház már most is díszkivilágításban pompázik, mely egyfajta köszönetnyilvánítás is az egészségügyi dolgozók felé.