Oktatás 2022. 10. 27.

Felhívás – Meghirdették a 55. Irinyi János kémiaversenyt

Felhívás Az 55. Irinyi János Országos Középiskolai Kémiaverseny meghirdetése a 2022/2023-as tanévre a szlovákiai magyar középiskolák részére.

A komáromi Selye János Gimnázium a Magyar Kémikusok Egyesületének Kémiatanári Szakosztálya és a Debreceni Egyetem segítségével Szlovákiában tizennyolcadik alkalommal is meghirdeti a magyarországi 55. Irinyi János Országos Középiskolai Kémiaversenyt a 2022/2023-as tanévre. Az elméleti verseny anyaga az általános iskolában és a középfokú iskolákban tanult kémia, kategóriánként értelmezve. Az elméleti tudás kiterjed az alkalmazott és a környezeti kémiára, valamint a kémia történetének magyar vonatkozásaira. A gyakorlati versenyen a térfogatos elemzésben kell jártasságot bizonyítani.

Az első forduló iskolai írásbeliből, a második forduló (szlovákiai döntő) írásbeliből és gyakorlatból, a harmadik forduló (országos forduló Debrecenben) írásbeliből és gyakorlatból áll.

Az I. kategóriába a gimnáziumok első évfolyamának tanulói, a II. kategóriába a gimnáziumok második évfolyamának tanulói, a III. kategóriába a szakközépiskolák első és második évfolyamának diákjai tartoznak.

A tavalyi forduló résztvevői

Az 55. Irinyi János Országos Középiskolai Kémiaverseny határidői

  1. Az iskolák igazgatói 2022. december 13-ig jelzika Selye János Gimnáziumnak a versenyezni kívánó tanulók létszámát, kategóriánkénti bontásban a posta@sjg.sk címen Andruskó Imre igazgató részére és on-line bejelentkeznek a https://www.irinyiverseny.mke.org.hu honlapon.
  2. A megbízott szervező 2023. január 3-ig elkészíti a feladatlapokat.
  3. A Selye János Gimnázium 2023. január 10-ig továbbítja a feladatlapokat az iskolákhoz.
  4. Az iskolai forduló lebonyolítása 2023. január 12-én csütörtökön történik 14-tól 16 óráig.
  5. Az iskola szaktanára 2023. január 31-ig visszaküldi a feladatlapokat a megbízott szervezőnek, aki kijavítja azokat, és február 12-ig összeállítja a szlovákiai fordulóba bekerült tanulók névsorát.
  6. 2023. február 23-án (csütörtökön) 9-től 14 óráig a Selye János Gimnáziumban lezajlik a szlovákiai forduló.
  7. 2023. április 14-16-án zajlik az országos forduló Debrecenben a Debreceni Egyetemen.

A versennyel kapcsolatos további információ a www.irinyiverseny.mke.org.hu

Andruskó Imre, a Selye János Gimnázium igazgatója