Város Dél-komárom 2024. 03. 13.

Félpályás útlezárás a Dél-Komáromban!

Csatornaépítés miatt félpályás útlezárás nehezíti a közlekedést Komáromban, az Igmándi úti körforgalom és az Erzsébet híd közötti útszakaszon, március 11-e és április 20-a között – írja a komarom.hu.

A szakemberek kamerás vizsgálat révén állapították meg, hogy a határátkelő felé vezető sáv alatti csatornaszakasz összetört, így az bámelyik pillanatban beszakadhat.

– A munkálatok alatt a hídra vezető sáv kerül lezárásra, Budapest felé a forgalom akadálytalanul haladhat majd. A lezárt útszakaszról a forgalmat a Mártírok útja, Beöthy Zsolt utca, Táncsics Mihály utca felé terelik – magyarázta Gurics Zoltán, a Komáromi Polgármesteri Hivatal Műszaki és Kommunális Osztály ügyintézője.

Az érintett útszakaszon a parkolók ideiglenes lezárására is számítani kell, valamint az érkező munkagépek tárolása miatt az Euronics és a King Shoarma Étterem előtti parkoló is lezárásra kerül egy időre.

Gurics Zoltán hozzátette: fontos tudnivaló továbbá, hogy a buszjáratok is módosulnak ebben az időszakban. Az itt közlekedő autóbuszok a beruházás ideje alatt, a forgalomelterelésnek megfelelően haladnak.

A munkálatok egy része erős zajjal jár, ezért a munkavégzők a helyiek és az arra közlekedők türelmét és megértését kérik!