Mix Dél-komárom 2021. 02. 05.

Felszámolja az illegális hulladékot Dél-Komárom

Közel 7 millió forint támogatást nyert Dél-Komárom a „Tisztítsuk meg az országot” elnevezésű pályázaton. A városban a projekt jóvoltából február végéig 17 önkormányzati területet tisztítanak meg az illegális hulladéktól. A projekt 600 m3-nyi hulladék összegyűjtésére elszállítására és megsemmisítésére nyújt lehetőséget.

Havran-Tóth Bernadett környezetvédelmi referens tájékoztatójában elmondta, hogy a földutak mentén és a társasházak területein kívül többek közt a Korona utcában, a Barátság lakótelepen, a Csokonai lakótelepen, a Zrínyi utcában, a Báthory utcában, a Sport utcában található illegális hulladéklerakó helyeket számolják fel.

A szakember arra is felhívta a figyelmet, hogy a társasházi lakásoknál sajnos több helyen tapasztalható, hogy a konténerek mellé is helyeznek el hulladékot.

Szeretném hangsúlyozni, a hulladéktól ilyenfajta lerakása tilos! A közszolgáltatótól van mód zsákot rendelni. Nagyobb mennyiségű hulladék esetén saját költségre konténert szükséges biztosítani – tette hozzá a környezetvédelmi referens.

A projekthez a Komáromi Önkéntes Szemétszedők (KÖSZ) is csatlakoztak. Sokan tesznek ki lomokat a házak elé az év folyamán annak ellenére is, hogy ez csak a meghirdetett időszakban engedélyezett. Ez amellett, hogy csúfítja a környezetet, sok plusz költséggel is terheli a Városgazda Kft.- t Amennyiben a tulajdonos ezt a hulladékot nem tudja a soron következő lomtalanításig tárolni, saját költségén kell elszállítania. Az a személy, aki tapasztalja, hogy környezetében illegális hulladékot helyeztek ki, a 06-80-102–653-as zöld számon jelezheti.

(Forrás: komarom.hu)