Régió 2014. 02. 20.

Figyelik a Gútára költöző polgárokat

Fokozottabban odafigyel a város vezetősége a Gútára költöző polgárokra. Megtiltani ugyan nem, azonban jegyezni tudják az ide települteket – írja a villagutta.sk.

Horváth Árpád polgármester az önkormányzat legutóbbi ülése után nyilatkozott erről. Elmondta, a törvényekből adódóan nem tudják megakadályozni, hogy bárki Gútára költözzön, azonban fokozottabban kísérik figyelemmel az ide települteket.

„Szükséges lenne, ha nemcsak a városi és az állami rendőrség, hanem maguk a lakosok is élnének azzal a lehetőséggel, hogy ha valakinek tudomása van arról, hogy nem megfelelő alkalmazkodó képességekkel rendelkező egyének érkeznek, jelezzék az elérhetőségeken, vagy személyesen a városi hivatal 16-os számú irodájában. De akár személyesen vagy telefonon – akár névtelenül is – jelezze felém és minden törvényes eszközt felhasználva igyekszünk biztosítani a közrendet.” – fogalmazott a polgármester.

Hozzátette, hogy Gútán terjedő szóbeszédeket nem kívánja kommentálni, ő is hallott több száz embert számláló idetelepülő csoportok érkezéséről, azonban hivatalosan nem rendelkeznek ilyen jellegű adatokkal.

„Nem tudok azzal mit kezdeni, hogy valaki hallott valamit. Kérem a város lakosait, hogy ha tudomásuk van illegálisan itt tartózkodókról, jelezzék felénk, a hivatal dolgozói vagy a városi rendőrség tagjainak. Törvényből adódóan a Gútára költözőnek csupán bejelentkezési kötelezettsége van. Elmondhatom, hogy 2013 decemberében hárman tették meg, mind tisztességes polgárok, 2014 januárjában pedig mintegy tíz személy jelentkezett be Gútára állandó lakhelyre.” – mondta Horváth.

Hangsúlyozta, hogy a lakosság sokat segítene, hogy ha tudomásuk van arról, hogy nem alkalmazkodó lakosok érkeznének Gútára, jelentsék azt az elérhetőségeken akár a városi hivatalban, vagy a városi rendőrségen. Felszólított mindenkit, hogy közös erővel lépjünk fel a nem alkalmazkodó-képes egyének ellen.

(forrás: villagutta.sk)