Kultúra 2019. 11. 06.

Finom illatok, árusok hosszú sora és vásári attrakciók várnak mindenkit az András-napi vásáron

Az elmúlt évszázadokban a központi vásárhely és piac mindig vár, erőd közelében volt megtalálható. A komáromi, immár hagyományosnak számító András-napi vásár egyedisége abban rejlik, hogy történelmi idők hangulatait idézi, hiszen Közép-Európa egyik legnagyobb erődrendszerének tövében kerül az idén is november 15. és 17. között már nyolcadik alkalommal megrendezésre.  

Utazzon vissza a múltba és élvezze a középkori kirakodó vásárokat idéző  kolbász, pecsenye, mézbor és kürtöskalács illatú , gyermeki vidámságot árasztó vásári légkör utánozhatatlan hangulatát.

Találkozzon a környék legjobb kézműveseivel, akik magukkal hozzák saját készítésű áruikat, sajtjaikat, szörpjeiket, lekvárjaikat, mézkülönlegességeiket és kézműves termékeiket. Vannak köztük fazekasok, fafaragók, mézeskalácsosok a portékáikkal. A horgolt, hímzett terítők mellett kabátok, cipők, ruhák, használati tárgyak, de könyvek, játékok is megtalálhatók az árusok kínálatában. A számtalan árus mellett a régióra jellemző gasztronómiai különlegességek, finom borok várják az érdeklődőket és a gyerekek számára a vidámpark, a célba lövés, a dodzsem és a különböző édességek varázsolják meseszerűvé e három napos eseményt.

Látogasson el a komáromi András-napi vásárra és élvezze ki az Erőd falai alatt otthonra találó vásártéri kavalkád megismételhetetlen hangulatát!