Kultúra Dél-komárom 2024. 04. 05.

Fókuszban a fiatalok!

A Fiatalok a Nemzetért Alapítvány nemrégiben tartott egy előadást Dél-Komáromban, amely a vidéki fiatalok társadalmi és közéleti részvételének ösztönzésére irányuló, frissen indított projektjüket hivatott bemutatni. A program keretében szervezett csoportos beszélgetések célja, hogy feltárják, milyen módszerekkel lehetne fokozni a fiatalok társadalmi aktivitását.

A rendezvényt Vajda Bence alpolgármester és Turi Ádám, a Magyar Ifjúsági Konferencia alelnöke, valamint a dél-komáromi Ifjúsági Tanácsadó Testület elnöke nyitották meg. Ezután dr. Kovács Márton Áron, az alapítvány ügyvezetője ismertette a projektet, amely egy országos kutatás révén kívánja feltérképezni, hogyan válhatnak a fiatalok aktívabb társadalmi szereplőkké.

A kutatás során kiemelt figyelmet fordítanak a közéleti tematikákra, az önkéntességre, valamint a diák- és hallgatói önkormányzatokban való részvételre.

Az alapítvány a dél-komáromi eseményt követően Miskolcon, Debrecenben, Szombathelyen és Szolnokon is szervez hasonló rendezvényeket, hogy minél több fiatalhoz eljuttassa üzenetét.