Kultúra Dél-komárom 2022. 03. 14.

Folytatódik a dél-komáromi könyvtár felújítása

Néhány hete ismét várja az olvasni vágyó közönséget a Jókai Mór Városi Könyvtár. A tavaly kezdődött munkálatok során teljesen megújultak belső terek. Most a homlokzaton van a sor.

A 2021 júliusában kezdődött munkálatok során a (Dél-)Komáromi Városgazda Kft. munkatársai elvégezték az épület teljes beltéri átépítését. A rekonstrukció alatt az épület új elektromos hálózatot kapott, az olvasószobákat ledes világítással szerelték fel. Beépítettek egy modern riasztórendszert, felújították a padlófűtést és a termek burkolatát, egyszóval egy minden tekintetben a XXI. századnak megfelelő belső környezetet kapott az intézmény. Mindezeken túl a mozgáskorlátozottakra is gondoltak a szakemberek, így a könyvtár belső akadálymentesítését is elvégezték.

A napokban megindult a 70.000-es kötetállománnyal rendelkező épület külső felújítása is. Jelenleg az épület homlokzati és bejárati részén dolgoznak a szakemberek.

Az átépítés után a közel 100 éves Táncsics utcai épület egykori teljes pompájában, de minden ízében a jelenkorhoz igazított külső és belső dizájnnal várja az olvasókat keddtől péntekig 9-től 18 óráig, szombaton pedig 9 és 16 óra között.