Város Dél-komárom 2020. 01. 07.

Folytatódik a dél-komáromi óvodák udvarainak felújítása

A település önkormányzata saját forrásból még a tavalyi esztendő előtt kezdte meg a város valamennyi óvodájának és bölcsődéjének udvarfelújítási programját. A beruházások keretében nem csupán az intézmények kültéri játszóterületeinek zöldfelületei újultak meg, de korszerű játékokat is kaptak a gyerekek.

A képviselő-testület legutóbbi ülésén a városvezetés tárgyalta és elfogadta az idei év költségvetési koncepcióját, amely tartalmazza az óvodai nevelést biztosító épületek további állagmegóvását, az elavult, korszerűtlen udvari játszóterek felújítását, udvarrendezését, az udvari játékok beszerzését.

-Az elmúlt hónapokban a Gesztenyés, a Színes, és a Csillag Óvodákban már lezajlott a korszerűsítést. A munkálatok jelenleg a Tóparti és a Szivárvány Óvodákban zajlanak, az év során pedig a Napsugár Óvodában és a Minivár Bölcsődében is megtörténik majd a felújítás – mondta dr. Molnár Attila polgármester, aki hozzátette, Dél-Komárom három év alatt, három milliárd forintot fordít intézményeinek korszerűsítésére.