Kultúra 2023. 02. 14.

Gombaszög 2023: 30 helyszínen, több mint 500 programmal várják a fesztiválozókat

2023. február 14-én került sor a 2023-as Gombaszögi fesztivál első sajtótájékoztatójára. A tájékoztatón bemutatták a tábor infrastruktúrabeli fejlesztéseit, illetve fény derült arra is, ki veszi át a főszervező szerepét Orosz Örs után.

A főszervező szerepét Nászaly Gábor veszi át, aki a Sine Metu egyesület tagjaként és 5 éve erősíti a tábor sztaffját. Orosz Örs, a Sine Metu egyesület elnökeként, továbbra is segíti majd a helyszín fejlesztését.

Horváth Rebecca, a zeneszekció vezetője bemutatta az idei év zenei programját. A közönségszavazásnak köszönhetőn a Csemadok-stagen fellép majd Azhariah, Beton.Hofi, Rúzsa Magdi és sokan mások, a Szifon-teraszon pedig 30 feltörekvő felvidéki zenekar kap majd teret. Idén 30 helyszínen, több mint 500 programmal várják a fesztiválozni vágyókat.

A nagy érdeklődésre való tekintettel felújításra kerül a régi vizesblokk is, így 12 új zuhanyzót vehetnek majd igénybe a táborozók. A fesztiválig pedig elkészül majd a várva-várt zipline is, ami a Pajtaszínházatól kiindulva a Pálos monostorig ér, ezzel összekötve a fesztivál központját a Bebek-kempinggel. Nemrégiben üzembe helyzeték az új, összkomfortos faházaikat is, melyek az egész év folyamán várják a pihenni vágyókat.

További információk a rendezvény weboldalán.

Forrás: sajtóhír