Mix 2018. 03. 05.

Gombaszög 90: Lovasi, Kowalsky és nosztalgiavonat

Az idén ünnepli 90. születésnapját a Gombaszögi Nyári Tábor. A szervezők pedig már ki is szivárogtatták az első neveket a fellépők hosszú listájából. Emellett további újdonság lesz a fesztivál életében a nosztalgiavonat, melyet az idei évben indítanak először útjára, s Dunaszerdahelytől egészen Gombaszögig szállítja majd a táborozókat. 

„Legalább azt mondd meg, hogy hová menjünk” – kéri Bérczesi Robi, a Hiperkarma együttes Zöldpardon című számában. Egyszerű a válasz: Gombaszögre! Méghozzá nem mással, mint a gombaszögi partivonattal, amely egyenesen a ’70-es évekből indul!

Végigböngészve az idei fellépők listáját csak bízni lehet benne, hogy a Nagyszínpad bírni fogja azt a tempót és sokszínűséget, ami elé július 16-a és 22-e között állítják a szervezők.

Lovasi András nemcsak a magyar alternatív zenetörténet emblematikus dalait, hanem Kispál Andrást és Dióssy D. Ákost, a Kispál és a Borz utolsó felállásának tagjait is magával viszi Gombaszögre. Ha pedig magyar alternatív rock, akkor a Hiperkarma sem hiányozhat, és nem is fog. Nem túlzás azt állítani, hogy a ’60-as években emelt gombaszögi színpadon a vágsellyei születésű, Kossuth-díjas Szarka testvérek zenekara, a Ghymes mutat majd a legautentikusabban. A Pannonia Allstars Ska Orchestra a 2017-es komáromi afterpartyn bizonyította, hogy nincs az a nyári vihar, ami elronthatná a zenéjükre tomboló tömeg kedvét. Bár a szervezők már megrendelték július közepére a napsütést, megnyugtató a tudat, hogy a ska és az esetleges nyári zápor kombinációja biztosan nem kerget majd senkit a sátra biztonságába. Az „öreg” klasszikusok mellett pedig ott a helye dél-Szlovákia legfrissebb és legenergikusabb zenekarának, a farnadi Estendønnek is.

 

Az idei évben első alkalommal pedig immáron már partyvonattal is el lehet majd jutni a tábor helyszínére. A ’70-es évekbeli nosztalgiavonat Dunaszerdahelyről indul majd július 16-án reggel és meg sem áll majd egészen Gombaszögig.  A megállóhelyekről a honlapon találni infókat, ahol a menetjegyed is megvásárolható.

A weblapon pedig a 2018-as bérlet megvásárlására is lehetőség nyílik. A tavaszi hetijegyet május végéig lehet beszerezni, mindössze 40 euróért. Ezen felül, akik 1990 előtt születtek, idén ingyen és bérmentve vehetnek részt Gombaszögön, amennyiben előzetesen regisztrálnak július 13-áig.

További infókat a jegyekről, a partivonatról és a folyamatosan frissülő zenekarokról, illetve programról a www.gombaszog.sk honlapon találni, a legfrissebb történésekért és infókért pedig érdemes követni a tábor Facebook-oldalát!

Idén is vár mindenkit Gombaszög, július 16-a és 22-e között!

(gnyt)