Kultúra 2014. 12. 05.

Grandiózus előkarácsonyi RÉVolution angol vendéggel

Röpül bizony ez az idő… már megint lassan itt a karácsony… és már megint szokásosan itt az előkarácsonyi grandiózus RÉVolution, ahogy azt már megszokhattátok. És az is valahogy szokásunkká vált, hogy erre a bizonyos nagyszabású bulira külföldi vendéget hívunk – mégpedig a keményebb dnb vonalából (ugyebár tiszteletét tette már nálunk Counterstrike, tavaly pedig Gancher & Ruin) és ezt ellensúlyozva a kisteremben pedig a dallamosabb, vidámabb drum and bass-szel kedveskedünk nektek (nagyon emlékezetes szettet játszott tavaly Longman barátunk).

Ebben az évben a fő vendégünk a sötét, húzós neurofunk kiváló képviselője Angliából, az ALLIED project dj-je, Ali lesz. Ali és Ed alkotják ugyanis a producerpáros ALLIED-ot, közülük a már említett Ali képviseli a nevet a partykon. A legjelentősebb kiadóknál jelentettek meg eddig számokat hosszú pályafutásuk során, pl. a Citrus Rec.-nál, a Rise Audionál stb.
A nagyszínpad második kiemelt vendége a szenci STANLEE. Folyamatos fejlődésével 2008-ban elérte, hogy a pozsonyi Olis Bakulu (aki már szintén vendégünk volt egy RÉVolutionon) meghívta a Drum4Bass nevű akciójára játszani, amelynek rövid időn belül rezidense lett és máig is az. A húzósabb, keményebb dnb széles skálájából válogat, öröm lesz a szettjére bulizni.
A nagyszínpad bemelegítéséért a nálunk rég nem játszó „rossz fiú”: BADMAN lesz a felelős, a hangulatot pedig tökéletesen kiegészítik a házigazdák: INFRA, STRUKTURE és PSYCHO. Psycho az utóbbi időben a legjelentősebb szlovák drum and bass fesztiválokra kapott meghívást, legutóbb a Let It Roll Winter Editionre.

Az ATMOSPHERIC STAGE –ahogy a bevezetőben jeleztük- a tört ütemek lazább, vidámabb oldalától lesz hangos.
Amikor felhívtuk GOLEM-et, hogy lenne-e kedve itt játszani vidám jungle cuccokat, azt mondta: „Hisz az a szívem csücske ” És mindezt vinyl lemezekről!
REDDOG már régóta jelezte, hogy szívesen játszana oldschool liquid drum and basst, hát itt lesz az ideális alkalom. A nagy klasszikus LTJ Bukemok, Makotok most mind felcsendülhetnek – libabőr.
A már említett BADMAN itt is teret kap, hiszen a liquid és a jungle neki is a kedvenc stílusai, Specflow néven már saját számot is adott ki.
BLUESCENE az utóbbi időben egyre jobban meggyőzött minket arról, hogy egyre érettebb, pazar szelekciójával és mixelésével magával tudja rántani a közönséget, itt a helye a bulinkon.
A házigazdák közül pedig DILEMMA a kedvenc régi és új liquid cuccait pakolgatja majd.
Az eseménymeghívóban meghirdetett dj verseny győztesei is lehetőséget kapnak bemutatkozni a komáromi közönségnek.

A vizuális csodákért a dunaszerdahelyi DTK lesz a felelős.

Mindenkit szeretettel várunk 2014.dec.12-én! Az esemény Facebook oldala: https://www.facebook.com/events/268778836579339/

revolution_plakat

RÉV, A Magyar Kultúra Háza, Pevnostný rad 142, Révkomárom – Komárno

MAIN STAGE – deep & neurofunk drum and bass
ALLIED (Rise Audio, Mindtech, Citrus, Syndrome, Methlab) UK
STANLEE (drum4bass, No gravity)
BADMAN (Soul Flex Digital)
INFRA (City Reboot)
STRUKTURE (City Reboot, Sui Generiz)
PSYCHO (4beat rec.,semitrace,City Reboot, 3lerz Crew)
CONTEST WINNER

ATMOSPHERIC STAGE – liquid, jungle
GOLEM (3lerz crew) – jungle set
REDDOG – old school liquid set
BLUESCENE (liquidbass.sk)
BADMAN (Soul Flex Digital) – jungle set
DILEMMA (City Reboot, Big Dilemmaz)
CONTEST WINNER

Visual: DTK (Durva Crew)

City Reboot