Régió 2016. 04. 14.

Gútai szakközépiskola: még várják a képzőművészet iránt fogékony diákokat

A Gútai Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskolában március 31-én zajlottak a felvételi tehetségvizsgák az iskolában magyar nyelven tanulható iparművészeti szakokra.

A felvételi vizsgán 42 alapiskolás diák vett részt, akik középiskolai tanulmányaikat alkalmazott grafikusként, reklámgrafikusként, belsőépítészként, kovács-iparművészként, vitrázsüvegezőként, illetve zománcékszer-készítőként szeretnék folytatni. A tehetségvizsgák után 38 diák felvételt nyert, míg 4 diákot az iskola eltanácsolt a nem megfelelő tanulmányi eredményeik alapján.

A felvételi vizsga két részből állt – egy klasszikus ceruzarajzból és egy kreativitásra irányuló feladatból, melyet a diákok sikeresen teljesítettek.A felvételi vizsga jó hangulatban zajlott, a diákok rajzai arról árulkodtak, hogy idén is nagyon tehetséges diákok jelentkeztek a gútai magániskolába.

Az iskola felhívja azon diákok figyelmét, akik rajztehetséget éreznek magukban, hogy néhány művészeti szakon még vannak betöltetlen helyek (vitrázsüveg-készítő 2 szabad hely, kovács-iparművész 2 szabad hely, zománcékszer–készítő 2 szabad hely).

Az iskola értesíti azokat a képzőművészet iránt fogékony diákokat, akik valamely iparművészeti szakon kívánnak továbbtanulni, hogy még jelentkezhetnek személyesen vagy telefonon a Gútai Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskola felvételi körének második fordulójára. (Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskola, Szlovák utca 52, 946 03 Kolárovo, 035/7775080)

Tehetségvizsga 2.