Mix Dél-komárom 2021. 07. 20.

Gyógyászati kezelések széles körével vár Brigetio Gyógyfürdő

A dél-komáromi gyógyvíz közös kincsünk, teljesen egyedülálló a térségben. Meszet, szénsavat és szulfid-ionokat tartalmaz, mely különösen alkalmas az idült mozgásszervi betegségek kezelésére, nőgyógyászati gyulladások kezelésére, ugyanakkor pikkelysömörös panaszokra is gyógyírt jelenthet.

– Mivel a Brigetio Gyógyfürdőt néhány éve gyógyhellyé nyilvánították, így ma már az ország valamennyi pontjáról fogadhatunk pácienseket, akik közül többen visszatérő vendégek, hiszen panaszaik a komáromi gyógyvíznek köszönhetően érezhetően csökkentek, esetleg teljesen meg is szűntek – tájékoztatott dr. Németh Eleonóra reumatológus-főorvos fizioterápiás szakorvos.

A komáromi Brigetio Gyógyfürdőben működik a Selye János Kórház reumatológiai-fizioterápiás szakrendelése is, ahol lehetőség nyílik a balneoterápiás szolgáltatások, így a gyógymasszás, a gyógypakolások, a víz alatti vízsugár-masszázs, a vízalatti torna, illetve a különféle elektromos kezelések és a gyógytorna-kezelések igénybevételére is. Ezeken felül reumatológiai szakrendelés is működik a fürdő gyógyászati részlegén, így a megyében egyedül a Brigetio Gyógyfürdőben részesülhetnek komplex ellátásban a mozgásszervi betegek.

-Amennyiben valakinek ilyen jellegű panasza van, első körben a háziorvos felé jelezze azt, ő adhat ugyanis beutalót a reumatológiai szakrendelésre, majd a reumatológiai szakrendelésen van mód kikérni azokat a gyógyászati szolgáltatásokat, amelyeket aztán a Brigetio Gyógyfürdőben vehetnek igénybe – tette hozzá a főorvos.

A kezelésre szorulóknak a magyarországi Társadalombiztosítás évente kétszer 15 alkalommal lehetővé teszi, hogy – amennyiben a reumatológus-szakorvos kiírja, – úgy igénybe vegyék a fenti szolgáltatásokat.

(Forrás: komarom.hu)