Mix 2023. 06. 15.

Ha tud olyan esőelnyelőről, amely eldugult, jelezze azt a KOMVaK számára

Ha tud olyan esőelnyelőről, amelyek eldugult, jelezze azt Komárom város víz- és csatornaművei (KOMVaK) számára a 035/77 22 277 vagy 035/32 14 161-es telefonszámok egyikén – kéri Komárom Város valamint a KOMVaK a FB-oldalán. 

„A legutóbbi viharok és özönvízszerű esőzések megmutatták, hogy munkánkkal hatékonyan csökkenthetjük annak kockázatát, hogy az utcákat elárassza a víz – olvashatjuk a bejegyzésben. – Egyik feladatunk a csapadékvíz-elvezető csatornák rendszeres karbantartása és tisztítása, amelyek fontosak a vízelvezetés és az esővíz megfelelő elfolyása szempontjából a viharok idején. A legutóbbi esőzések előtt olyan karbantartási munkálatokat is elvégeztünk, amelyek lehetővé tették számunkra, hogy a vízelvezetők megfelelően lássák el feladatukat. Ez biztosította a víz gyors elfolyását, és minimalizálta az árvíz kockázatát olyan területeken, ahol egyébként fennállt volna a probléma.”

 

Májusban A KOMVaK 74 esőelnyelőt tisztított meg a következő utcákban:
• Építők utcája
• Vág utca
• Barátság utca
• Belső körút
• E. B. Lukáč utca

Az erőfeszítések ellenére azonban Komáromban néhány szakaszokon felgyülemlett a víz. A városhoz tartozó utakat a szerződés alapján a KOMVaK kezeli, de az állami utak (tehát a másod- és harmadosztályú utak) a megye vagy az általa megbízott vállalatok hatáskörébe tartozik.