Kultúra 2024. 04. 03.

Hajszál híján lemaradtunk a „Főnix – díjról” – csak 163 szavazat hiányzott

Városunkat a „Főnix – az év műemlék felújítása” díjának elnyerése tartotta lázban tegnap, és ma délelőtt. A tegnap, azaz 2024. április 2-ig tartó szavazásos versenyben minden erőt bevetve küzdöttünk, hogy megnyerjük a címet, és az azzal járó jutalmat. Ahogy az már ilyenkor lenni szokott Észak-Komáromban, az emberek egymást buzdították a szavazásra, és ma délelőttre úgy tűnt, sikerült is megnyernünk a versenyt. Sajnos azonban délutánra változott a helyzet – összesen 163 szavazat hiányzott a győzelemhez!

A nyertes a gömbaszögi Andrássy-kúria lett, 20 422 szavazattal, a mi komáromi erődünk Kaszárnyaépülete pedig a második helyen végzett 20 259 szavazattal. A „vereség” ellenére azonban ismét büszkék lehetünk magunkra: igenis, ismét nagy volt az összefogás városunkban, egy jó, közös cél érdekében.

A Komáromi Erőd FB-oldalán így írnak erről:

„Kedves követőink! Sajnos 20 259 szavazattal a 2. helyen végeztünk. Nagyon hálásak vagyunk az időtökért, a támogatásért és a sok szavazatért, amelyeket tőletek kaptunk. Nagy megtiszteltetés ez számunkra, és azt is mutatja, hogy a munkánknak van értelme. Továbbra is reménykedünk a szakmai zsűri díjában. Gratulálunk a szavazás nyertesének, remek munkát végzett el, ahogy az összes többi jelölt műemlék is. Mindegyikük díjat érdemelne. Ha továbbra is támogatni szeretnétek minket, várunk mindenkit az Erődünk megtekintésére, amivel hozzájárulhattok a helyreállításához és láthatóvá tételéhez.”

Ha pedig kíváncsi, milyen éjszaka az erődünk, kapcsolódjon a következő eseményhez:

ÉJSZAKAI ERŐDTÚRÁK 2024 (a következőt április 27-én tartják)