Kultúra Dél-komárom 2023. 11. 16.

Hamarosan kezdődik a dél-komáromi adventi programsorozat, hagyományőrzéssel, Mikulással és sztárfellépőkkel

December 3-tól színes adventi események várnak minket a Szabadság téren, valamint a Szőnyben, a Petőfi Sándor Művelődési Házban és a Hősök terén.

Az első adventi hétvégén december 2-án szombaton a Jézus Szíve Római Katolikus Nagytemplomban kórustalálkozót rendeznek a Vox Femina Nőikar, a Komáromi Katolikus Kórus, valamint a Concordia Vegyeskar részvételével. Másnap 14 órától kézműves workshopra várják a felnőtteket az Arany 17-be. A Szabadság téren 17 órakor gyújtják meg az első gyertyát. 18 órára érkezik a Mikulás, majd Janza Kata lép fel.

December 9-én a református templomban 16 órától az Orosházi Kórus és a Vox Femina ad közös hangversenyt. 17.30-tól a Városházán a Garabonciás Náptáncegyüttes betlehemi játékát tekinthetjük meg, őket a Napfonat koncertje követi.

December 10-én a 17 órás gyertyagyújtás után Molnár Ágnes és Mészáros Tamás lép a közönség elé, majd Gájer Bálint és Tabáni István karácsonyváró koncertjére kerül sor.

December 14-én a zeneiskola növendékei koncerteznek az Egressy teremben, 18 órától.

December 17-én a Vivace Zenei Egyesület meghívására a Flautett Kvartett adventi fuvolakoncertjére kerül sor a Városháza dísztermében.

Szintén ezen a napon rendezik a város karácsonyát. A Szabadság téren 16.30-tól az Egressy Béni Alapfokú Művészeti Iskola ad műsort, majd a gyertyagyújtás után Nika, Caramel és Koós Réka gondoskodik az ünnepi hangulatról.

A zeneiskola hagyományos tanári karácsonyi koncertjét december 21-én 18 órától tartják az intézmény Egressy termében.

Szőnyben december 5-én 17 órakor Mikulásváró családi bábszínház kezdődik a művházban. December 6-án 16 órakor pedig magával a Mikulással is találkozhatunk a Hősök terén.

December 7-én a zeneiskola koncertezik a Petőfi Sándor Művelődési Házban, majd ugyanitt december 9-én 14 és 18 óra közt adventi képzőművészeti vásárt tartanak.

December 14-én 18 órától Vágó Zsuzsi és Kocsis Dénes műsorát láthatják az érdeklődők, míg a hagyományos karácsonyváró december 15-én 17 órakor kezdődik a Hősök terén, ahol 18 órától Vastaga Tamás lép színpadra.

Az adventi ünnepkör zárásaként december 21-én, 18 órától a Bozsik Iskola diákjai adnak karácsonyi műsort a helyi művelődési házban.

Dr. Molnár Attila polgármetser kiemelte, idén újra lesz jégpálya, amely november 25-től – ha az időjárás is engedi – egészen február 23-ig, délelőtt 10 és este 8 óra közt várja a korcsolyázni vágyókat!