Mix 2022. 11. 18.

Három komáromi kislány tervezte az idei „Karácsonyi posta” bélyegeit és pecsétjét

A Szlovák Posta 24 éve vezette be a Karácsonyi posta (Vianočná pošta) elnevezésű szolgáltatást, amelynek lényege, hogy a gyerekek levelet írhatnak, mellé akár egy rajzot is küldhetnek a Jézuskának a „Ježiško 999 99“ címre. Meg kell adniuk saját címüket, amire a Jézuska válaszol is, valamint egy apró ajándékkal is kedveskedik. A leveleket nemcsak hagyományos úton, hanem a mojapohladnica.sk weboldalon keresztül is postázni lehet.

Minden rajz, ami Jézuskához érkezik a gyerekektől, esélyes arra, hogy a következő évben a Karácsonyi posta bélyege, FDC bélyege (alkalmi díszítés a borítékon) és pecsétje legyen.

Nos a 2022-es évben három komáromi kislány rajzát ítélték a legszebbeknek. Bubeníková Viktória tervezte a bélyeget (Három királyok motívuma), Gubienová Kristína az FDC bélyeget (városka a betlehemi csillaggal), és Samai Nikoletta Andrea a díszboríték angyalkás pecsétjét. A lányok rajzai alapján a Szlovák Posta tervezőgrafikusa, Adrian Ferda készítette el a kis művészi alkotásokat.

A bélyeg 0,75 centért a postán is kapható, és bármilyen borítékra rátehető.

A bélyeget Bubeníková Viktória, az FDC bélyeget Gubienová Kristína, az angyalkás pecsétet pedig Samai Nikoletta Andrea készítette.

A „999 99 Jézuska” címre tavaly több, mint 95 000 levél és rajz érkezett, 42 országból. Ebből 32 000 képeslap a mojapohladnica.sk weboldalon keresztül írták a Jézuskának. Ezek közül 70 760 levél szlovákul íródott, 158 levél vak- vagy gyengénlátó gyermekketől érkezett, és külföldről pedig 2 810 üdvözletet küldtek. A Jézuska mindenkinek válaszol. Tavalytól már magyar nyelven is, a szlovák, angol, és Braille-írás mellett.

Forrás: https://www.vianocnaposta.sk/