Kultúra 2016. 03. 01.

Házhoz megy a zenede – Bebe és társai Komáromban lépnek fel

2016. március 7-én, hétfőn Komáromba is elérkezik a Magyarországon igen népszerű, ismeretterjesztő zenetörténeti előadás, a Házhoz megy a zenede. A műsor kifejezetten ajánlható iskolás gyermekek számára is. 

Az előadás célja bemutatni a könnyűzene kialakulását, fejlődését az 1910-as évektől napjainkig és annak hatását a mai kortárs klasszikus és populáris zenében egyaránt. Az előadásból megismerhetjük a népzene és a jazz világának ötvözetét; a vokális zene európai hatását és a fúvós hangszerek összefüggését; az ütőhangszerek színes palettáját. Az előadást egy táncos pár is színesíti: a kornak megfelelő öltözetben mutatják be a zenéhez kapcsolódó tánclépéseket.

Azt előadás célja közelebb hozni a felnövekvő generációt a zenekultúra sokszínű világához, és maradandó élményt nyújtani a zenehallgatás és zenetanulás reményében.

A műsor része egy nagy ívű magyarországi turnénak, amelynek keretében minden hétfőn ellátogatnak egy-egy nagyobb településre – beleértve néhány felvidéki és erdélyi várost is. Tavaly 11.000 gyermek láthatta az előadást.

A Rendezvény az NKA és az EMMI támogatásában jön létre.

Az interaktív, 60 perces előadást Bordás József dob-művész, zenetanár vezeti.

A produkció tagjai:

– Előadó, dob: Bordás József
– Ének: Abebe Dániel BEBE
– Gitár: Balogh Roland
– Zongora: Balogh Zoltán
– tánc-művészek Varga Angéla és Fonyo Sebastian

Helyszín: VMK, Komárom
Időpont: 2016. 3. 7., 19.00
Jegyár: 5 euró

II. Kelet-Magyar Turne

Szólj hozzá!