Kultúra Dél-komárom 2020. 07. 07.

Hétvégén buli a Bocska tavon

Július 11-én szombaton este indul a Gyere ki a tóra!, ahol Dj Bóli és Halász Peti fokozza majd a hangulatot!

Bocska Edittől, a rendezvény szervezőjétől korábban megtudtuk, a koronavírus járvány őket is nagyon negatívan érintette. Márciusban az üzlet bezárása mellett döntöttek, majd ételkiszállításra álltak át.

A forgalomkiesés leginkább a határ lezárása miatt volt jelentős, hiszen vendégeik nagy része a Felvidékről érkezik, amellett, hogy Komáromban és a környékén, sőt Győrött és Budapesten is neve van a Bocska-tónak.

A korlátozó intézkedések feloldása után aztán fokozatosan visszatért az élet, megjöttek a horgászok, pecások és az étterem vendégköre is bővülni látszik. Ez utóbbiban egyébként a hagyományos halételek mellett olyan különlegességeket is megkóstolhatunk, mint a harcsagírosz, a harcsabatyu, vagy épp a harcsa bolognai.

– Tavaly három alkalommal is megrendeztük a Gyere ki a tóra! fesztivált, nagy siker volt, akárcsak az első komáromi halfesztivál, melyre akkor több, mint 3000-en látogattak ki. Amennyiben a helyzet engedi, úgy októberben szeretnénk idén is megrendezni, akkor majd horgászattal, halászattal, halas bemutatókkal, előadásokkal és koncertekkel várjuk a közönséget – tette hozzá Bocska Edit.