Kultúra 2016. 07. 28.

A hétvégén három fesztivál, és sok más program

A hétvégén három nagy rendezvény zajlik Komáromban: a LAKE UP FESZTIVÁL  a Holt-Vág partján, a NÁRODNÉ MATIČNÉ DNI (Matica-napok) a belváros különböző helyszínein, és a JÓKAI HÉTVÉGE a Monostori Erődben.
A három rendezvény olyan gazdag és változatos programkínálatot ad a hétvégére, hogy aki most se tud választani, az vessen magára :)! Folklórcsoportok lépnek fel, a szlovák és magyar könnyűzenei élet élet képviselői adnak koncertet, kiállításmegnyitó, történelmi musical ősbemutató, gyermekprogramok gazdag választéka, hajókázás a Dunán a gyertyafényben, és még sok minden más vár ránk. Nem írtuk szét a három fesztivál eseményeit, mert lehetetlenség lenne.
Mindenesetre tényleg érdemes rákattintani a fenti linkekre, és összeállítani egy személyre szabott hétvégi programot! 

Ezt már csak azért is javasoljuk, mert a szlovákiai hivatalos előrejelzések szerint (SHMU) a hétvégén kellemes, esőmentes, nyári meleg várható!

De ez még nem minden!
Mert ezen kívül kiváló strandos programok várnak ránk; lesz egy-két szupi, ingyenes gyermekprogram is, tele tanulságokkal (a Monostori Erőd és a Matica programján kívül); és ameddigre elfogynának az események: vasárnap este a Lehár Ferenc pt. a szokásos módon utcabált rendez Klapka-téren. Nézzük:
Strandolós programok: 

Családi programok: 

  • Egészséges óvodás – Egész napos akció a múzeum és a Klapka tér között szombaton. Több állomáson, játékos formában sajátítja el a gyerek és a szülő a legfontosabb, egészséggel kapcsolatos tudnivalókat.

Utcabál a Klapka téren: 

A Jókai Mozi programja (szerdáig): 

És akkor nézzünk néhány programot a következő hétvége kínálatából: 

  • A Komáromi nyár keretében fellép Emmer Péter (AVE) és GÁJER BÁLINT. 
  • A Monostori Erődben Amerikai Autók Fesztiválja.
  • A közelben zajlik a kamocsai Oázis Fesztivál!

 

Szólj hozzá!