Kultúra 2017. 07. 17.

Hodek Dávid öccse, a hat éves Áron az újabb csodagyerek? Bruno Mars csapatából küldenek neki gitárt!

Újabb csodagyerek a láthatáron a komáromi Hodek családban! A hat éves Áron, úgy tűnik, szintén olyan zenész-csodagyerek, mint bátyja, a most 20 éves Dávid. Már most olyan híres zenészek mellett koncertezik, mint Radovan Tariška, Peter Lipa, Anita Soul, Tomáš Gajlik, Martin Valihora a persze a dobos Hodek Dávid. Sőt, Bruno Mars is felfedezte az Instagramon – Mars basszusgitárosa, Jamareoa Artis is hamarosan egy új gitárt küld a kissrácnak!

A kis Áron szó szerint állandóan a bátyján, Dávidon lóg, aki szívesen áldozza rá szabadidejét. „Dávid profi dobos és producer, az otthonunk minden sarkában található egy hangszer – nyilatkozta az édesapjuk, Szilárd a Nový Čas-nak.  – Hogy minden porcikájában ott él a zene, azt elég korán észrevettük. Pici korától táncol és rappel, érzéseit mozgással fejezi ki. Mindig biztosította a szórakozásunkat!”

Videó forrása: Radovan Tariška FB

Áron mind gyakrabban vette kézbe a basszusgitárt, amely három évesen még szó szerint a földre teperte. – „Dávid irányítása mellett hamar elsajátította az alapokat – mondja az édesanyjuk, Andrea, aki egyébként tánctanár. – A kicsi gitározott, a nagy pedig dobon kísérte. Kettejük játékát videóra vették, és feltöltötték az Instagramra. Ennek segítségével pedig Áron tehetségére felfigyeltek a világhíres zenészek is.”

A kisfiú már most, hatévesen olyan komoly zenészek mellett játszik, mint  Radovan Tariška, Peter Lipa, Anita Soul, Tomáš Gajlik, Martin Valihora a persze Hodek Dávid. Jelenleg demót készít az amerikai producer, Knxwledgea számára. Egész hétvégén gyakorol – bár megesik, hogy csak egy órához van kedve. „A basszusgitár a játék számára, ez az ő szórakozása. Vagy zenét komponál a tableten” – nevet az anyukája.

Áron Bruno Mars mellett is játszott – írja a Čas. Jelenleg éppen az új gitárját várja Bruno Mars basszgitárosától,  Jamareoa Artistól.

Forrás és képek: Nový Čas

Bruno Mars együttesével:

Nemrégiben közismert zenészekkel koncertezett:


Áron gitározik, Dávid dobon kíséri:

A Hodek család:

Vajon a harmadik gyerek is ilyen tehetséges lesz? 

A nagytesó a példakép: