Mix Dél-komárom 2024. 02. 02.

Horror Dél-Komáromban: kukászsákba parancsolta, majd targoncával akarta összenyomni munkatársát

Megdöbbentő bűncselekmény történt az egyik dél-komáromi gyárban. Egy dél-koreai férfi kukászsákba parancsolta munkatársát, majd felszólította az egyik targoncást, hogy lapítsa össze a „szemetet”. Szerencsére a targoncás meghallotta a segélykiáltásokat, és kimentette az áldozatot, aki azonban maradandó sérüléseket szenvedett. A dél-koreai férfit 10 évre kiutasították Magyarországról, és távollétében nyolc év börtönre ítélték.

Az eset már régebben történt, viszont most született döntés az ügyben.

A történtekről a Tatabányai Törvényszék sajtótitkára tájékoztatta az MTI-t. Az elkövető arra utasította a sértettet és egy mongol munkást, hogy a csarnokban összegyűlt szemetet gyűjtsék össze, majd az áldozatot felszólította, hogy másszon bele a szemét gyűjtésére szolgáló átlátszatlan, merev takarófóliába.

A sértett nem akart belelépni, de a dél-koreai férfi betolta, majd összefogta a zsák száját. A zsák széleit a mongol munkás fogta meg, aki tudott arról, hogy egy ember van benne. 

Az elkövető ezután egy targoncást hívott oda, hogy nyomja össze a zsákot. Ő nem tudott arról, hogy a zsákban van valaki, ezért a jármű villájával elkezdte összelapítani a zsákot.

Az áldozat kiáltását meghallva kiszabadította a takarófóliából, és értesítette a mentőket. A férfi súlyos sérüléseket szenvedett, alsó végtagjainak bénulása miatt maradandó fogyatékosság alakult ki nála.

Tatabányai Törvényszék a dél-koreai férfit a emberölés kísérlete miatt távollétében 8 év börtönbüntetésre, valamint Magyarország területéről  való 10 év kiutasításra ítélte. Az ügyész tudomásul vette az ítéletet, azonban az nem jogerős, mivel a védő felmentésért fellebbez.

-MTI, fotó illusztráció (EnvatoElements)