Sport Dél-komárom 2018. 06. 04.

Huszonkettedszer is Bozsik nap

Megtartotta hagyományos sport-emléknapját a Bozsik iskola. A programot koszorúzási ünnepség, Bozsik – gála, díjátadó, valamint labdarúgó és kézilabda mérkőzések tarkították. A rendezvényen az intézményvezetők mellett a város elöljárói is részt vettek. A meghívott vendégek közt jelen volt az Aranycsapat legendás játékosának, Bozsik Józsefnek a fia, a volt szövetségi kapitány, a KVSE bajnokcsapat edzője Bozsik Péter is.

A szőnyi Bozsik, a névadó olimpiai bajnok, a százszoros magyar válogatott tiszteletére évről évre megrendezi a hagyományos Bozsik napot. Az esemény megálmodása a korábbi igazgató Kovács László, és az azóta már elhunyt testnevelő tanár Balaton Sándor nevéhez fűződik.

A nap a néhány éve állított Bozsik-emlékfal koszorúzásával kezdődött. A megnyitót követően a diákok az intézmény hagyományait követve felhúzták az ötkarikás iskolazászlót, majd az olimpiai láng meggyújtása következett.

Az eseményen a helyi és a környékbeli iskolák játszottak egymással futball körmérkőzést, de volt kézilabdatorna is.

A rendezvény délután a szőnyi Petőfi Sándor Művelődési Házban folytatódott, ahol a legeredményesebbeknek járó Bozsik-díjakat vehették át a diákok. Idén öt arany, nyolc ezüst és nyolc bronz elismerést osztottak ki. Mészáros Ilona és Pintérné Kuti Zsuzsanna pedagógusok munkájukért szintén Bozsik-díjat kaptak.