Város 2016. 05. 06.

Június 5-én – II. Komálom Gyerkőcfesztivál

Idén másodszor rendezi meg a Villa Camarum Polgári Társulás a Komálom Gyerkőcfesztivált. A tavalyi sikert követően döntöttünk úgy, hogy idén is megszervezzük ezt a hiánypótló rendezvényt. 

Lehet, hogy mélyen, lehet, hogy felfedezetlenül, de ott van, mindenkiben, aki él és mozog. Ezért a mi gyermeknapunk az „örök gyermekről“ szól. Garantáljuk, hogy mindenki megtalálja azt, amit egy gyerkőcnaptól elvár!

Több programmal készülünk: lesz sportfoglalkozás, vetélkedő, táncos- és zenés foglalkozás, Ringató, mesesarok, a versenyautó-szekció, jóga-oktatás… és még sokáig sorolhatnánk. Az egyes rendezvények párhuzamosan zajlanak.

 

Mindenkit szeretettel várunk egy vidám, gyermeknapi kavalkádra
2016. június 5-én (vasárnap),

a Klapka téren és a közvetlen környékén
13:00 és 18:00 között 

Minden szervező és partner előtt le a kalappal: honorárium igénye nélkül osztoznak velünk abban a gondolatban és az élményben, hogy EGYÜTT LENNI JÓ!

A rendezvényen nem folytatunk/ s nem folytat senki kereskedelmi tevékenységet, a piknikkosarat kérjük megpakolni! Komálom Gyerkőcfesztivál, hajrá!

10399916_466419513482827_7649327886763324073_n

Most pedig olvassák el a rendezvény immár névjegyévé vált meséjét, Bognár Zsuzsika jóvoltából: 

Napjainkban, egy nem is olyan messzi-messzi galaxisban…

Aprók, kicsik, picik, felnőtt-gyerekek és gyerek-felnőttek!

Jártatok-e már űrsétán? Ha a válaszotok igen, akkor őszintén irigyellek Benneteket! Ha a válaszotok nem, akkor viszont őszintén örülök! Hiszen akkor 2016. június 5-e, a Gyerkőcfesztivál napja a Ti napotok lesz! Ezen a napon ugyanis mindenki (de tényleg mindenki) felszállhat velünk arról a Klapka térről elstartoló képzeletbeli  űrhajóra, amellyel aztán egész délután repkedhettek a Komálom-galaxis számtalan bolygójára oda-vissza, keresztbe-kasul!

A Komálom-galaxis egy ici-pici galaxis a Világegyetemben, tudományos szempontból talán elhanyagolható jelentőséggel bír. Gyorsan hozzátenném, hogy méltatlanul mellőzik! Hiszen egy olyan különleges tulajdonsággal rendelkezik, amilyennel semelyik másik galaxis sem:

Ennek a csillagrendszernek ugyanis TE vagy a középpontja! Igen, jól hallottad: A Napra lehet nézni, de Rád…! Te vagy mindennek a kezdete, mozgatója, Rád csillognak a csillagok, üstökölnek az üstökösök, még a bolygóközi por is csak Neked porzik. ÉS: körülötted forognak a bolygók…

  1. A Galaktikus Köztársaság bolygója

A Galaktikus Köztársaság bolygója a Komálom-galaxis irányítószerve. Székhelye a Városháza, ahová június 5-én szabad bejárása lesz minden űrutazónak. Megtekinthetitek azokat a termeket, ahol a törvénykezés folyik, felpróbálhatjátok a díszes polgármesteri láncot, kérdéseket tehettek fel, fotózkodhattok…Terveink és reményeink szerint a testület számos képviselője kísér majd benneteket ezen a sétán és remélhetőleg megérkezik a Bolygó Kapitánya is…

  1. Villám McQueen bolygója

Közvetlenül a Galaktikus Köztársaság bolygója mellett, a verdák újra a rendelkezésetekre állnak majd. Aki tavaly lemaradt, idén semmiképp se hagyja ki! Szemet gyönyörködtető látványt nyújt majd a sok-sok káprázatos autócsoda, amikbe beülni nem csak hogy szabad, hanem egyenesen javallott! Igazi autóversenyzőkkel találkozhattok és én ígérem, hogy a motorbőgés is igazi lesz…

III. Herkules bolygója

Herkules bolygóján igazán szükség lesz az erőtökre és a kitartásotokra! Számos sportbemutatóval  (aerobic, kempo, boksz, birkózás…) kedveskedünk nektek és ha ez még nem lenne elég, aki elég bátor, az ki is próbálhatja majd magát a különböző gyakorlatokban. Az „aki elég bátor”-elszólást persze viccnek szántam, hisz’ tudom, hogy mindannyian azok vagytok!

  1. A 112-es bolygó

A 112-es bolygó a Komálom-galaxis biztonsági szerveinek székhelye. A 112-es számot kell tárcsázni minden vészhelyzetben (pl. elfogyott a gumicukor, a Peti szétrúgta a homokvárad, csillagközi invázió, stb.), ha nem jut eszedbe a mentőszolgálat, a rendőrség vagy a tűzoltóság telefonszáma. Ki az, aki tudja? Ha bizonytalan vagy, sebaj – június 5-én megismerkedhetsz velük személyesen, IGAZI mentő-, tűzoltó- és rendőrautóba ülhetsz és akár ezt is megkérdezheted majd!

A kép a sajtótájékoztatón készült. Fotó: Dunatáj
A kép a sajtótájékoztatón készült. Fotó: Dunatáj

 

Szólj hozzá!