Mix 2020. 04. 30.

Innovatív versenyzési lehetőség kerékpárosok számára, Komárom 100 km-es körzetében

Komárom természeti adottsága rengeteg sportolási lehetőséget rejt magában. Ezek közül az egyik legkedveltebb egyértelműen a kerékpározás, mely kapcsán a sportolni vágyók a rendelkezésre álló kerékpárutat is nagy előszeretettel veszik igénybe. A kérdésre, hogy ebből hogy lehetne kihozni a maximumot, a komáromi bringások pedig megtalálták az egyedi megoldást! A Komáromi százas elnevezésű projektjük alapja, hogy a résztvevőknek egy 100 km-es túrát kell leküzdeniük.

Komáromi százas, mint az instant kerékpártúrák megtestesülése

Ha eddig még nem hallották az instant és a kerékpártúra alkotta szókapcsolatot, az nem a véletlen műve, hiszen a két fogalmat összehozó projekt gondolata a komáromi kerékpárosok fejéből pattant ki. A szókapcsolat tulajdonképpen annyit jelent, hogy akkor és azzal teljesíthetjük a kihívást, amikor és akivel csak akarjuk. Versenyezni másokkal együtt vagy akár egyedül is lehet, a végén csak a versenyidő számít. Akiben viszont nem zakatol a versenyszellem, a távot akár egyedül megtéve, saját magának is bizonyíthat, hogy a biciklizésben is állja a sarat. A túra többször is teljesíthető, a körülményeket pedig ezáltal teljes mértékben mi szabhatjuk meg. Kipróbálhatjuk magunkat télen, nyáron, napos, vagy akár esős időjárás alkalmával is.

De hogy néz ki ez az egész a gyakorlatban?

Nagyon egyszerűen. Nem kell más, csak egy okostelefon, egy kerékpár, kerékpáros felszerelés, sok energia és egy kis jókedv. A weboldalon keresztüli regisztráció után elég beolvasni a QR kódot a túra jelölt kezdőpontján, mellyel egyből kezdetét is veszi a kihívás. Az útvonal számos pontján ehhez hasonló kódok vannak elhelyezve, melyek leolvasásával tudjuk teljesíteni a szakaszt és részidőnk is így kerül megerősítésre. A túra végeztével, a célnál szintén egy QR kódot kell leolvasnunk, amivel így teljesítetté válik a kihívás. Ezt követően, nevünkkel együtt futamidőnk is felkerül a 100kom.com weboldal „Hírességek csarnokába“. A sikeres teljesítés után valamennyi versenyző kap egy emlékérmet és egy nyomtatható oklevelet.

 Miért érdemes támogatni a projektet?

Miután a kialakult helyzetben jelenleg egymástól elszigetelve élünk, és így a tömegsportok sem engedélyezettek, a projekt kiötlői elsősorban az egyéni sportolás iránti vágyat szeretnék erősíteni. A kerékpártúra ráadásul a mozgásnak egy olyan formája, ami akkor is szórakoztató tud lenni, ha az ember egyedül végzi a tevékenységet. A Komáromi százas a természetben történő sportoláson felül az egészséges versenyszellem előcsalogatásával is fokozza az élményszerzést, versenyezzünk akár saját, vagy ismerőseink eredményeivel. Miután pedig a kihívás kitalálói maguk is a kerékpározás őrültjei, a startlab.sk-n keresztül beérkező támogatások egészét a rendszer és a weboldal fejlesztésére, az emlékérmék elkészítésére, valamint a QR táblák kihelyezésére fordítják majd.