Kultúra 2023. 11. 14.

Irodalmi est Varró Dániel költővel, műfordítóval

Az Egressy Béni Városi Művelődési Központ Kiss Péntek József Kamaraterme ezentúl irodalmi esteknek is teret ad – itt szervezi meg irodalmi estjeit a budapesti Szépírók Társasága.

Az első irodalmi estre 2023. november 16-án (csütörtök) 18.00 órától kerül sor a VMK Kiss Péntek József Kamaratermében, ahol is VARRÓ DÁNIEL költővel, műfordítóval. Az est moderátora Czinki Ferenc.

A belépés díjmentes, de a rendezvény regisztrációhoz kötött. Az irodalmi estnek otthont adó terem befogadóképessége véges, ezért kérjük, részvételi szándékát erősítse meg a ticket@mskskomarrno.sk e-mail-címen!

A Szépírók Társasága írók, irodalomtörténészek, kritikusok, fordítók és irodalomszervezők egyesülete. 1997-ben jött létre azzal a céllal, hogy a korszerű irodalomszemlélet, a hatékony érdekképviselet és a demokratikus kultúrpolitika fóruma legyen.

A Társaság rendezvényei elősegítik a színvonalas kortárs irodalom és az olvasók találkozását, a kortárs irodalom tudományos vizsgálatát és a róla szóló kritikák megszületését. Programjai között hagyományos író-olvasó találkozók ugyanúgy szerepelnek, mint középiskolásokat és egyetemistákat megszólító oktatási programok vagy szélesebb közönséget vonzó fesztiválok.

Az irodalmi estek 2024-ben is folytatódnak tovább az Egressy Béni VMK-ban.