Kultúra 2015. 11. 04.

Ismerős Arcok zenekar felvidéki koncertkörútja

Az Ismerős Arcok zenekar 1999 óta van jelen a magyar könnyűzenei életben. Rendszeres szövegírói-zeneszerzői munkájával, nagyszámú közönséget vonzó koncertjeivel népszerűsíti, tudatosítja az egyetemes magyar kultúra szeretetének a fontosságát.

A jelenkor divatzenei irányzatának alternatívájaként kínálja azt a (kizárólag) Ismerős Arcokra jellemző jellegzetes, izgalmas és magával ragadó – zenei hangzást és az egyedi tartalommal bíró gondolatokat, amely kiemeli az együttest a kortárs magyar rockzene táborából.

A letisztult, kifinomult és precízen kidolgozott dallamvilágot, Nyerges Attila értékes gondolatai emelik arra a szintre, amely évek óta jellemzi az Ismerős Arcok zenei munkásságát. A generációkról öröklődő kortalan zenéjükben a hagyományos rockzenei hangzás mellett, felfedezhetők a blues, a jazz, a pop és a világzene stíluselemei is.

A dalok témái között a legjellemzőbb gondolatok: a család és a hazaszeretet, kultúránk, értékeink tisztelete és megóvása valamint a közösségben való létezés fontossága.

Az együttes tagjai hittel és meggyőződéssel vallják, hogy az elmúlt időszak jelentős társadalmi változásaihoz aktívan hozzájárultak a dalaikkal. Jó pár dalban fogalmazták meg azokat az igényeket, ami alapján ma már törvények által biztosított jogokkal élhet a magyarság otthonában, a Kárpát-medencében.

“Csak a zene…” címmel az Ismerős Arcok zenekar 2012 után, idén októberben új albumot jelentetett meg. A zenekar másfél évtizedes munkássága alatt először fordult elő, hogy elvonulva nagyváros és a világ zajától – hosszú napokon át – műfaji korlátok nélkül alkothatott. Az együtt zenélés öröme, az eltelt három év ötletei, valamint a jelen és a múltból hozott zenei stílusok kölcsönhatásának eredményeként született meg ez az eklektikus album, ahol minden zenész a saját zenei ízlését és műfaját adta a dalokhoz.
A lemez izgalmas és magával ragadó dalaiban – amelyek a hat művész lelkének zenei lenyomatát tükrözik – a hagyományos rockzenei hangzás mellett újból felfedezhetjük a blues, a jazz, a pop és a világzene stíluselemeit.

A lemezmegjelenést követően a zenekar a “ Határon túlról, szívektől innen…” gondolat jegyében, Kárpát-medencei lemezbemutató koncertturnéra indul, melynek során – a magyarországi nagyvárosok mellett – novemberben eljutnak a Felvidékre és Erdélybe is.

A zenekar életében mindig kiemelkedő jelentőséggel bírnak a határon túli magyarsággal történő találkozások, fellépések. A különleges atmoszférájú koncertek során egy sajátos szimbiózis alakul ki a közönséggel, amely mindig életre szóló élménnyel ajándékozza meg a zenészt és a hallgatóságot egyaránt.

A lemezbemutató koncertek két állomásán, a hasonló értékrendű népszerű felvidéki KOR-ZÁR együttes lesz az Ismerős Arcok vendégzenekara. Az est folyamán közreműködik még Kátai Zoltán, aki az Ismerős Arcok új lemezén is szerepel.

A felvidéki koncertturné időpontja és helyszínei a következők:

 November 25. 18:00   DUNASZERDAHELY, VMK

November 26. 18:00   ÉRSEKÚJVÁR – LOVARDA

November 27. 19:00   RIMASZOMBAT – VMK

Videók:

Felvidéki beharangozó spot: https://youtu.be/fL1QD6Sk80Y

“Határon túlról és szívektől innen…” hivatalos videoklip: https://youtu.be/X9yh4Anqhyw

Nélküled:  https://youtu.be/KmUMvShEq-E

– Kis László Péter – 
szervezési munkatárs, rendezvény koordinátor

Tel.: +36 30 434-0545
ismerosarcok.koncert@gmail.com
szervezes@ismerosarcok.hu
www.ismerosarcok.hu

Szólj hozzá!