Mix 2018. 10. 25.

Ismét belekóstolhatunk a Dunamente kincseibe: Termelői piac a Tiszti Pavilonban

A Dunamente TDM október 30-án termelői piacot szervez a komáromi Tiszti Pavilon dísztermében. A rendezvény célja, egy olyan esemény létrehozása, ahol a helyi termelők és kézművesek kiváló termékeiket megismertethetik a helyi, illetve környékbeli lakosokkal vagy akár a városba látogató turistákkal.

A turisztikai szervezet idén augusztusban első alkalommal szervezett hasonló akciót a komáromi Holt-Vág partján, Nyárzáró piknik néven. Nem titkolt céljuk, hogy hagyományt teremtsenek és a vásárlókat ösztönözzék arra, hogy a kosaraikat helyi termékekkel töltsék tele.

A piacon ezúttal is megvásárolhatók lesznek az AF Manufaktúra, a Pemak, a Fodor Méhészet, a Georgina Farm, az I Can Spice, az Aranyosi Levendula, az F&K Pékség, a Chocomaze, a Green Plantation, a Radvaner Craft Beer különféle finomságai. Továbbá először mutatkozik be a rendezvényen a Chilli Slovakia Manufaktúra, a Vitaflóra és Pajor Sándor méhész.

A termelőkön kívül a helyi kézművesek is tiszteletüket teszik alkotásaikkal. A látogatók megismerhetik NoMini, Horgolzsó, Gandre, a Violinda Design, a Lilia Natura, az Accessories made with love, V.O. Kati Handmade Jewellery, a Maja Planet és a SuzanneArt szebbnél-szebb termékeit.

Az árusok már délelőtt 10:00 órától egészen 16:00 óráig várják a látogatókat a Tiszti Pavilonba.

A kisgyermekkel érkezőket egész nap foglalkozások várják. Amíg a szülők bevásárolnak, addig a gyerkőcök a Kisgombos játszóház vendégszeretetét élvezhetik.

10.00 órától Süll Kinga Ringató foglalkozására várják a legkisebbeket.

Délután 15:00 órától pedig a kaposvári BábSzíntér Társulat Vitéz László című bábjátékát élvezhetik kicsik és nagyok egyaránt.

A szervezők bíznak abban, hogy a rendezvény ezúttal is elnyeri a nagyközönség tetszését és egyre többen lesznek, akik bizalmat szavaznak a helyi termelőknek és kézműveseknek, így a jövőben újabb helyszíneken is bemutathatják majd a Dunamente értékeit.

 

Program:

▶️ 10:00 – 16:00 – kistermelői és kézműves piac

▶️ 10:00 – 16:00 – Kisgombos játszóház – gyermekfoglalkozások

▶️ 10:00 – Ringató Süll Kingával

▶️ 15:00 – BábszínTér Kaposvár: Vitéz László bábjáték