Turizmus Dél-komárom 2024. 01. 18.

Ismét előkelő helyen végzett Dél-Komárom!

Az Egyensúly Intézet éves településindex rangsorában, – amely a magyar városok fejlődésének ütemét mutatja be – kategóriájában második helyen végzett Dél-Komárom. A város fejlődését elsősorban az önkormányzat költségvetési bevételének növekedése, különösen az iparűzésiadó-bevételek emelkedése hajtja.

Azonban érdemes kiemelni, hogy Dél-Komáromban az utóbbi években látványos fejlődés tapasztalható a kulturális élet terén is. A művelődési programokban részt vevők számában és a kulturális rendezvények látogatottságában is előrelépés történt.

Ez sok más mellett köszönhető a település nagyszabású rendezvényeinek, olyanoknak, mint például a Komáromi Napok, a Food Truck Fesztivál, az ErődFeszt, vagy épp a turisztikai látványosságoknak és attrakcióknak, mint a Monostori Erőd, a Csillagerőd, a Brigetio Gyógyfürdő, a WF Szabadidőpark, és a tavaly átadott Brigetio Öröksége Látogatóközpont. Emellett az év elején megalakult Komáromi Kulturális Nonprofit Kft. elődjének számító Komáromi Kulturális Csoport által szervezett programok is hozzájárultak a kulturális élet fellendüléséhez.

Az Egyensúly Intézet a településindex elkészítéséhez a Központi Statisztikai Hivatal, az Országos Területfejlesztési és Területrendezési Információs Rendszer, valamint a GeoX Kft. nyilvános és idősoros adatait használta fel.