Város 2020. 12. 14.

Ismét Komáromban tárgyalt a közlekedési minisztérium államtitkára

Péntek délelőtt Komáromba látogatott Katarína Bruncková államtitkár asszony. A közlekedési minisztérium és Komárom város együttműködési nyilatkozatot írt alá a komáromi kikötő revitalizációjával kapcsolatosan. Az előkészítő munka során a megfelelő helyet és a megvalósíthatósági tanulmányt kell elkészíteni, amivel később közvetlen uniós támogatást lehet meríteni.

Az aláírást megelőző munkatárgyaláson szóba kerültek a turisztikai támogatások és a lakástámogatási alap, amelyért szintén az államtitkár asszony felel a minisztériumon belül. Tájékoztatta a várost a legújabb változásokról a lakásépítési támogatásokat érintően, mivel a város startlakások kiépítését tervezi a lakásfejlesztési alapon keresztül.

A turizmus terén elsősorban a Dunamente TDM támogatása volt kérdés, amely több éve állami támogatásban részesül és a város ezen a szervezeten keresztül népszerűsíti a turisztikai szolgáltatásokat. A tárgyalás témája volt még a tervezett turisztikai pályázati felhívások, mivel a következő hónapokban elkészül a termálfürdő felújításának a tervdokumentációja, így a város keresi a megfelelő forrásokat a megvalósításhoz.

(Komárom Város Facebook oldal)